Din cauza campaniei murdare a lui Bodea, AEP ar putea sa nu deconteze niciun leu din bani publici catre PNL

0
49

Biroul Electoral Municipal Iasi a confirmat marti, 24 mai faptul ca, campania negativă dusă de PNL la Iasi este nu doar murdară, ci este si ilegală. În conditiile în care Biroul Electoral Municipal a decis că zecile de mii de fițuici denigratoare sunt iegale și trebuie retrase din oraș, Organizația Municipală Iași a PSD face un apel public către oamenii rezonabili din PNL Iași să se delimiteze de atacurile murdare pe care echipa lui Marius Bodea pe care le-au pregătit pentru acest final de campanie electorală!

Astăzi, după decizia Biroului Electoral Municipal, putem spune că Marius Bodea nu mai reprezintă nici măcar PNL și s-a descalificat moral în fața comunității ieșene căreia îi cere votul. Avem cel puțin cinci argumente în acest sens:

  1. Marius Bodea și-a asumat campania murdară, dar acum, după decizia Biroului Electoral Municipal, refuză să își asume consecințele. Un candidat prins tocmai în campanie electorală cu ilegalități, cu acuzații false, demonstrate ca ilegale, nu mai poate avea legitimitate în fața comunității ieșene!
  2. Campania murdară a PNL Iași este plătită din bani publici, din banii ieșenilor. Potrivit legii, toate materialele de campanie vor fi decontate de la bugetul de stat. De aceea, noi tratăm cu maximă responsabilitate fiecare afiș, fiecare flyer, fiecare broșură pe care le oferim simpatizanților noștri. Nu veți găsi materialele noastre pe stradă, pe preș sau sub preș sau aruncate în casa scării. Noi vorbim cu oamenii și le prezentăm oferta noastră deschis, transparent și la lumina zilei.

În schimb, candidatul PNL a aruncat în oraș noaptea, într-o manieră banditească, cu oameni plătiți la negru, cel puțin 100.000 de ziare mincinoase, apoi va depune facturile la Autoritatea Electorală Permanentă pentru decontare: cel puțin 50.000 de lei. Adică peste 10.000 de euro din banii ieșenilor, care să plătească mizeria electorală a PNL!

  1. Campania murdară a PNL Iași este ilegală și pentru motivul că depășește plafonul de cheltuieli stabilit prin legea electorală. Noi respectăm la virgulă această lege și, la prețurile corecte din piața comercială, nu poți tipări sute de mii de materiale cu sume infime, așa cum declară cei de la PNL Iași.
  2. Campania murdară a PNL a fost dusă cu oameni plătiți la negru, în disprețul legii. Oameni simpli, care nu știau în ce se bagă, au fost trimiși noaptea în cartierele Iașului pentru a arunca în scări de bloc fițuici mincinoase. Candidatul PNL Iași și-a bătut joc de acești oameni și a încălcat încă o dată legea, folosindu-i fără contract de muncă!
  3. Poate cel mai grav aspect este că au continuat campania murdară chiar după decizia Biroului Electoral Municipal! Aseară și azi-noapte, echipe trimise în oraș de către Marius Bodea au continuat să pună sub preșul ieșenilor ziarele lor murdare și ilegale. Avem cazuri concrete și vom sesiza organele abilitate!

În concluzie, Marius Bodea și PNL Iași trebuie să răspundă în fața ieșenilor la câteva întrebări. Cine răspunde pentru mizeriile cu care au sufocat Iașul? Cine răspunde, din punct de vedere moral, pentru dejecțiile aruncate în piață, pentru prejudiciile de imagine cauzate nu doar candidaților, ci și altor persoane, care nu au nicio legătură cu această campanie electorală? Mai ales, cine plătește fițuicile mizerabile răspândite în orașul nostru? Câtă vreme acestea sunt ilegale, costurile trebuie să și le asume Marius Bodea și echipa lui de campanie și să nu îndrăznească să ceară bani publici pentru decontare!

În altă ordine de idei, în cursul zilei de ieri, mai mulți membri PNL Iași, printre care și Marius Bodea, s-au pozat în Parcul Copou reculegându-se în fața statuii lui Nicoale Gane, cu ocazia aniversării a 141 de ani de existență a PNL. Prin campania murdară și ilegală din această perioadă, prin metodele bolșevice, Marius Bodea și colegii lui sunt o rușine nu numai pentru Iași, ci și pentru întreaga istorie a PNL, pentru un partid care a făcut istorie în țara noastră! Considerăm că lui Marius Bodea și echipei sale ar trebui să le fie rușine că întinează memoria primarului liberal Nicoale Gane și istoria unui partid care a clădit România modernă!”, se arata intr-un comunicat de presa remis astazi de Biroul de Presă al Organizației Municipale Iași a PSD

***

Dată fiind campania ilegală a lui Marius Bodea, Organizația Municipală Iași a PSD va solicita în mod oficial Autorității Electorale Permanente ca, după alegerile locale, să nu deconteze niciun leu din bani publici pentru materialele electorale utilizate de PNL Iași.

În altă ordine de idei, întrucât există numeroase semnale și probe că echipa lui Marius Bodea continuă să împartă fițuici murdare și după decizia de ieri a Biroului Electoral Municipal, Organizația Municipală Iași a PSD pune la dispoziția ieșenilor un număr de telefon la care astfel de fapte ilegale să fie sesizate: 0754.539.363. Toate sesizările primite vor fi înaintate Biroului Electoral Municipal și Poliției.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 76 = 82