Din inima Italiei, pe strazile din Iasi! Povestea lui Raffaele, italianul care s-a angajat șofer de autobuz la CTP Iasi

0
65

Un italian de 54 de ani este, de câteva zile, șofer de autobuz în Iași. În 2001, bărbatul s-a îndrăgostit de o româncă și, de dragul ei și a căsniciei lor, a învățat limba română și a decis să se mute în țara noastră. Spune că-i place România și e fericit că și-a găsit, în sfârșit, liniștea, dar și un colectiv de muncă unde se simte, cu adevărat, apreciat. La vârsta de 54 de ani, Raffaele Barbato a ales să lase în urmă Italia pentru a-și urma visul în Iași. Cu cetățenie italiană și un trecut ca șofer de autobuz în sectorul privat, unde condițiile dificile l-au adus în punctul în care o simplă pizza în oraș părea un lux, Raffaele a decis că este momentul pentru o schimbare. Așa a hotărât să se angajeze ca șofer de autobuz la Compania de Transport Public Iași.

A considerat că la noi e un mod și un loc propice de a munci și de a-și dezvolta o familie. Ne simțim bucuroși, mândri și sperăm să se integreze și să facă față cu bine la provocările din transportul public”, spune Cristian Stoica, director general CTP Iași.

Raffaele și-a cunoscut actuala în urmă cu 13 ani în Italia și, 8 ani mai târziu, construiau împreună o casă pe pământ românesc.

M-am îndrăgostit de o femeie din România. Ne-am cunoscut în Italia în 2001. În 2009 am făcut casă în România, la țară, în satul Sprânceana, județul Iași. Am stat cu ea în Italia și pe urmă ne-am hotărât să venim aici. La CTP m-au primit foarte bine, nu mă așteptam deloc. De 4 zile lucrez singur, mă descurc cu traseele, nu sunt așa grele“, spune Raffaele Barbato.

Pentru a deveni șofer de autobuz în transportul public, Raffaele a urmat un training gratuit, pus la dispoziție de CTP Iași. Raffaele s-a dedicat nu doar profesiei de șofer, dar și integrării în cultura și comunitatea locală, a învățat limba română și s-a adaptat noilor condiții de viață. Raffaelle rămâne în Iași, consideră acum România casa sa și alege să viziteze Italia doar în vacanțe.

Raffaele s-a dedicat nu doar profesiei de șofer, dar și integrării în cultura și comunitatea locală, a învățat limba română și s-a adaptat noilor condiții de viață. Raffaelle rămâne în Iași, consideră acum România casa sa și alege să viziteze Italia doar în vacanțe. Povestea lui Raffaele este un exemplu impresionant de curaj, adaptabilitate și perseverență. Prin el, reiterăm angajamentul nostru de a oferi oportunități egale tuturor celor care doresc să facă parte din echipa noastră și de a construi o comunitate de profesioniști devotați și respectați”, mai transmit reprezentanții CTP Iași.

Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =