FOTO. Dispreț și nepăsare la policlinica Regina Maria. Un trotuar prăbușit servește drept rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități

0
101

Decor de lumea a treia chiar în buza policlinicii Regina Maria din Iași. Cu toate că rețeaua de sănătate Regina Maria a investit în ultimii 10 ani peste 200 de milioane de euro în dotări și deschiderea de noi locații, la Iași se pare că afacerea medicală a încăput pe mâna unui Dorel inventiv și gospodar cum îl știm.

După cum se vede și din imaginea alăturată, în loc să amenajeze o rampă decentă pentru accesul scaunelor rulante ale persoanelor cu dizabilități, cei de la Regina Maria au preferat să intervină „chirurgical” cu barosul până au fărâmat o bucată consistentă din pavaj, transformând-o într-un dâmb, chipurile pentru a ține loc de rampă. Practic, în toată contabilitatea unui brand medical uriaș, cu 8.500 de angajați și 6 milioane de pacienți anual, nu s-au găsit niște parale pentru a oferi o soluție civilizată accesului persoanelor cu handicap. Iar treaba asta se petrece în buricul Iașului universitar, academic, cu pretenții de centru al medicinii de top.  Dar unde nu e bun simț, degeaba ai milioane de euro în cont, că tot la periferia nepăsării și disprețului te afli, cu tot cu „brand”.

Paul LOVIN

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 5