Diplomati si oameni de afaceri din 5 tari, la prima editie a Balului Primăverii de la Iasi

0
69

Camera de Comerț și Industrie Iași, în parteneriat cu Primăria Iași, Fundația Star of Hope Romania, Asociația Pro Ruralis și Rotary International, organizează în premieră la Iași, Balul Primăverii, ediția I Vivaldi. Evenimentul va avea loc vineri, 24 martie ac la Hotel Astoria, sala Eminescu, ora 18.00. Va fi o  o seară unică, exclusivistă, dedicată oamenilor de succes. O seară în care cifrele se relaxează şi fac loc poveştilor frumoase.Delicatesele culinare şi băuturile alese vor da gust acestei seri speciale în care invitaţii vor reîntâlni prieteni şi vor descoperi noi oportunităţi, în acorduri vivaldiene şi ambient baroc îmbinate inedit cu ritmurile muzicale ale trupei Proconsul. Un eveniment din care nu vor lipsi surprizele plăcute, precum suveniruri-unicat şi o tombolă cu premii atractive.

Scopul acestui eveniment este de a aduce împreună oameni de afaceri din Romania, Suedia, Norvegia, Marea Britanie, Franta. De asemenea vor fi prezenți reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat în România, ai autorităţilor publice locale, precum şi preşedinţi ai camerelor de comerţ şi industrie din regiune. Fondurile strânse în urma organizării acestui eveniment vor fi direcționate în totalitate către cele 2 ong-uri alese de către Camera de Comerț pentru implicarea de care au dat dovadă în domeniul social în anul 2016: Fundaţia Star of Hope Romania si Asociaţia Pro Ruralis.

Cine sunt cele 2 ong-uri beneficiare ale evenimentului

Fundația „Star of Hope” Romania este o organizație neguvernamentală, apolitică, bazată pe principii și valori creștine, sediul central la Iași. Este membră a Organizației „Star of Hope Internațional” Suedia si partener cu Organizatia Star of Hope Norvegia si Organizatia Star of Hope SUA. Misiunea Fundației „Star of Hope” Romania este îmbunătățirea calității vieții copiilor aflați în dificultate, în special a copiilor cu dizabilități. În cei peste 25 de ani de activitate, Fundația „Star Of Hope” Romania a ajutat peste 10.000 de copii abandonați și copii cu dizabilități aflați în familii cu risc de abandon să aibă o viață mai bună. Fundația a înființat 11 Centre de Zi pentru copii aflați în dificultate și pentru copii cu dizabilități în vederea recuperării și prevenirii abandonului familial și școlar în România (Botoșani (2), Dorohoi, Iași, Bârlad, Vaslui (3), Bacău, Ilfov si Tulcea), însemnănd peste 500 beneficiari.

Fundația „Star of Hope” Romania a fondat în 2014 Federația Organizațiiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități din regiunea de NE a României ( peste 2000 de beneficiari). În luna martie se sărbatoreşte Ziua Internaţională a copiilor cu sindrom Down, copii care sunt integraţi în programele de recuperare ale fundaţiei Star of Hope împreună cu Asociaţiile de părinţi ai copiilor cu dizabilităţi din Iaşi, Botoşani, Suceava, Vaslui, Neamţ, Bacău şi Bucureşti. Centrele de zi de recuperare înfiinţate pentru aceşti copii funcţionează doar prin sprijinul donatorilor privaţi şi ai părinţilor care deja trec prin mari dificultăţi financiare . De aceea Fundaţia Star of Hope organizează  campania media de sensibilizare a comunităţii în luna martie “Iubesc să strâng lumea la piept“. Fundaţia urmăreşte să găsească companii care să sprijine financiar adoptând unul din Centrele de recuperare din judeţele menţionate mai sus. Copiii cu sindrom pot face mari progrese în ce priveşte adaptarea şi integrarea în invăţământ ajungând să poată fi integraţi în muncă . Acesta este visul fiecărui părinte .

Asociaţia “Pro Ruralis” Iasi are misiunea de a concepe si implementa proiecte, interne si externe, cu caracter educativ, cultural si social pentru copiii cu IQ superior (coeficient de inteligenta minimum 120), provenind din familii defavorizate de la tara. In acest sens, asociatia va gestiona si in al cincisprezecelea an de invatamant, proiectul “Burse pentru elevi cu coeficient de inteligenta superior, proveniti din familii defavorizate din mediul rural”.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here