Directorul Salubris a inceput represaliile impotriva iesenilor care nu colecteaza selectiv deseurile pentru „tomberonezi”

0
68

A creat un fenomen, acela al tomebonezilor de peturi, iar acum vrea sa aduca lucrurile la normal. A lasat in mod premeditat ca o sursa importanta de venturi sa se scurga către boschetarii Iaşului iar acum se îndreaptă cu mijloace coercitive impotriva iesenilor, a celor care îşi plătesc gunoiul către Salubris. Ioan Apostol, cel mai prost manager al vreunei societati administrate de Primarie a introdus un nou regulament de salubrizare, destul de tardiv sa mai poata schimba ceva. Prin acest regulament, Apostol vrea ca iesenii sa isi colecteze selectiv deseurile, inca din case, cu riscul de a avea prin bucatarii vreo 4 cosuri de gunoi. Iesenii care nu asigură pre-colectarea deşeurilor în containerele speciale amenajate în acest sens de către Salubris, vor fi pasibili de sancţiuni. In cazul în care deşeurile din plastic sunt aruncate într-un alt container decât cel distinct inscripţionat, poliţiştii locali vor putea sa aplice o sancţiune în valoare de până la 300 de lei. Totodată, ieşenii care refuză să încheie contracte de salubrizare pot încasa o amendă de până la 1.000 de lei. O altă sancţiune va fi aplicată în situaţia în care deşeurile dintr-un container sunt incendiate, iar valoarea acesteia este cuprinsă între 1.500 şi 3.000 de lei.
„Niciun alt operator nu poate să folosească deşeurile reciclabile. Legea a stabilit clar că acestea sunt în proprietatea publică. Pentru furtul din containere se pot institui dosare penale“, a declarat Ion Apostol.
Amenzi sunt prevăzute şi pentru Primăria Iaşi şi pot ajunge până la o valoare de 50.000 de lei în situaţia în care municipalitatea „încheie contracte de delegare a gestiunii pentru una dintre activităţile de salubrizare cu un operator care nu deţine licenţă“. „Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 30.000 lei neurmărirea de către primar a întocmirii proiectului de regulament şi a caietului de sarcini propriu al serviciului“, se arată în noul regulament. De asemenea, în situaţia în care municipalitatea nu sancţionează ieşenii care refuză să încheie contracte de salubrizare, atunci Primăria poate fi amendată cu o sumă cuprinsă între 5.000 şi 15.000 de lei. Noul regulament de salubrizare va fi supus aprobării consilierilor locali în şedinţa din aceasta luna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here