Dispozitive care ne-au schimbat viata

0
139

Gândește-te la echipamentul fără de care nu poți trăi: smartphone-ul pe care îl verifici în mod constant. Aparatul foto care te însoțește în fiecare vacanță. Televizorul care servește drept portal pentru seriale sau filme și laptopul pe care îl folosești pentru gaming. Fiecare își datorează influența unui model care a schimbat definitiv cursul tehnologiei.
Haideți să descoperim împreună care sunt cele mai importante dispozitive din viețile noastre și cum ne-au influențat acestea timpul liber munca și viața.
Telefonul Mobil
Telefoanele mobile au devenit acum o „parte integrantă” a vieții noastre. Nici măcar nu ne putem gândi la viața noastră fără prezența telefoanelor mobile.
S-a văzut până acum că conceptul de „mobil” a evoluat odată cu trecerea timpului, mai ales în ultimii 10 ani, iar de la simple telefoane mobile portabile a devenit acum un gadget cu mai multe funcții, o necesitate pentru toți.
Telefonul mobil a fost inventat la 3 aprilie 1973, de Martin Cooper, un cercetător și director executiv Motorola, care a efectuat primul apel telefonic mobil de la echipamentul de abonat portabil. Motorola a fost prima companie care a produs telefoane mobile portabile.
Inițial, aceste telefoane au fost denumite telefoane mobile OG (Telefoane mobile de generație zero), care în prezent s-au transformat în telefoane mobile 3G sau 4G, cu o mulțime de caracteristici noi.
Scopul principal al telefoanelor mobile este de a ne menține conectați cu cei dragi indiferent de distanță.
Ne ajută să rămânem conectați cu prietenii, cei dragi și societatea în diverse moduri, inclusiv: apeluri, mesaje text/mesaje, e-mail, apeluri video, rețele publice sau sociale.
Prin urmare, telefoanele mobile joacă un rol cheie pentru a intra în contact cu fiecare, afectând sănătatea persoanelor în vârstă într-un mod pozitiv.
Conform medicilor, adulții care rămân în legătură cu ceilalți, fie în persoană, la telefon, prin e-mail, sau doar prin mesaje text, sunt mai fericiți și mai sănătoși.
Tableta
Tabletele au apărut ca răspuns la nevoia modernă de a munci pe fugă, pe drumuri, cafenele, sau în orice alte spații decât cele dedicate muncii.
Tabletele sunt mai ușoare decât laptopurile, așa că sunt super portabile. Vă puteți conecta cu o tabletă sim sau wifi, apoi sunteți liber să răspundeți la e-mailuri, să trimiteți facturi sau să vă perfecționați prezentările. Dar dacă preferați un laptop, puteți cumpăra unul cu date, astfel încât să îl puteți folosi din mers.
Tabletele sunt instrumente foarte utile pentru persoanele cu diferite tipuri de dizabilități. Au atât de mult potențial și pot ajuta la reducerea decalajului pentru victimele care suferă de boli precum Alzheimer, autism, leziuni cerebrale traumatice, leziuni ale măduvei spinării, paralizie cerebrală și boli nervoase paralizante, pentru a numi doar câteva. Pacienților cu Alzheimer, de exemplu, este mult mai ușor să comunice cu tabletele grafice.
Ele sunt, de asemenea, foarte utile pentru persoanele care nu pot vorbi cu aplicațiile de transformare a textului în vorbire. Persoanele care au dificultăți de vorbire pot comunica folosind forme, simboluri și icoane în loc de cuvinte și/sau expresii.
Tabletele sunt foarte utile și pentru artiști. Există atât de multe aplicații practice și educaționale disponibile atât pentru DJ, cât și pentru muzicieni care folosesc tablete.
De asemenea, echipamentele DJ pot fi foarte voluminoase și grele, dar tabletele ajută la ușurarea acestor încărcături. Aplicațiile muzicale disponibile astăzi sunt atât de avansate și sunt capabile să facă la fel de mult, dacă nu mai mult, în multe cazuri decât multe alte tipuri de instrumente și echipamente.

Smartwatch
Smart Watch-ul schimbă deja modul în care trăim și lucrăm. Această tehnologie se integrează cu dispozitivele noastre pentru a ne urmări și monitoriza sănătatea.
Urmărind bunăstarea noastră fizică și emoțională, smartwatch-ul ne poate ajuta să ne înțelegem mai bine pe noi înșine și să ne îmbunătățim sănătatea generală.
Această tehnologie poate oferi o perspectivă asupra sănătății, urmărind ritmul cardiac, tensiunea arterială, temperatura, caloriile arse și alte valori cheie.
Informațiile furnizate de aceste dispozitive vă permit să luați decizii informate cu privire la dieta dumneavoastră, obiceiurile de exerciții fizice, tiparele de somn și multe altele.
Smart Watch-urile vin și cu senzori încorporați care monitorizează totul, de la schimbările de temperatură la nivelul de umiditate. Acestea vă pot ajuta chiar să identificați semne de avertizare care indică că ceva ar putea fi în neregulă cu corpul dumneavoastră. Ele te pot alerta atunci când nu dormi suficient sau nu mănânci suficiente legume – lucruri care pot avea un impact uriaș asupra sănătății generale.
Cu toate aceste date colectate despre noi în fiecare zi, este important să ne asigurăm că smartwatch-urile sunt sigure și ferite de privirile indiscrete. Dacă utilizați un dispozitiv portabil care transmite date prin rețele Bluetooth sau Wi-Fi, atunci există întotdeauna șansa ca cineva să-l intercepteze în timp ce este transmis între dispozitive.
În concluzie, toate aceste dispozitive au devenit o extensie a corpului nostru, fiind o parte integrantă a vieții noastre sociale. Deși ele ne fac viața mai ușoară, trebuie să le utilizăm cu limite, pentru a putea experimenta bucuriile vieții offline.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here