DNA anchetează inca o afacere imobiliara girata de mafia din Primaria Iasi

0
93

Ca să transforme garajele de la subsol în apartamente, proprietarii blocului au primit, suplimentar, 200 mp teren din domeniul public pe care au amenajat parcare. Afacerea este suspectată a fi ilegală: nu s-a făcut licitație, terenul apare, în mod fals, cu destinația „folosință agricolă”.
Dezvoltatorul plătește doar 600 de lei/an chirie, iar contractul este expirat din 2019. Presupusul fals a trecut prin mâinile mai multor angajați-cheie din mecanismul corupției din Primărie.
Mihai Chirica a semnat edificarea falsificată, în care parcarea subterană se transformase în apartamente, iar Gabriel Harabagiu, viceprimar la acea dată, a girat încă o dată falsul sub mențiunea „eroare materială”.
Fix 0,25 bani/lună pe metru pătrat plătește taxă de folosință o firmă care a primit un teren de la Primăria Iași. Cei 201 mp se află în Centru, pe strada Smârdan, la doi pași de Palas. Parcela Primăriei a fost luată cu „folosință agricolă”, dar acolo sunt amenajate parcări.
Mai mult, ultimul adițional la contractul din 2017 este din 2019, ori înnoirea trebuia să se facă anual. DNA a deschis o anchetă în această speță, cercetând inclusiv modul în care a fost construit blocul ai cărui locatari utilizează terenul „folosință agricolă” ca parcare.
Investigația completă poate fi citită pe site-ul Reporter de Iași.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here