Doctorandă a USAMV Iași oferă consultanță personalizată online micilor fermieri

0
65

Doctorandă a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași vine în sprijinul micilor fermieri oferindu-le consultanţă personalizată prin servicii unice la nivelul Moldovei.

Florentina Vrîncianu este doctorandă în anul II la Facultatea de Horticultură, specializarea Legumicultură și împreună cu soțul, absolvent al USAMV Iași, au pus bazele unei afaceri unice în zonă, oferind sfaturi și tratamente fitosanitare abia după un set întreg de analize prelevate din ferme.

Foarte mulți tineri s-au întors din străinătate și au pus bazele unor mici afaceri aici în România, dorind să investească în producția locală, ecologică. Toate demersurile fermierilor implică o serie de costuri destul de mari, de aceea toți cei care apelează la ajutorul nostru pun preț pe transferul de cunoștințe de specialitate. Din ce în ce mai mulți mici fermieri pun preț pe cunoaștere, pe știință, nu își doresc să piardă investițiile și atunci apelează la consultanță de specialitate”, a povestit Florentina Vrîncianu.

Serviciile oferite de tinerii specialiști presupun deplasarea pe teren, în fermă, evaluarea situației, întocmirea unei scheme personalizate de tratamente în funcție de toți parametrii necesari unei culturi.

Din cauza pandemiei, tinerii antreprenori au pus bazele și unei farmacii fitosanitare online pentru a veni și mai aproape de nevoile celor care apelează la specialiști.

Numărul acestora din urmă este în creștere fapt ce ne-a determinat să ne mărim echipa și am apelat la tineri absolvenți ai Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iaşi. Ne-am pus la punct și un sistem de consultanță online pentru a fi aproape de cei care au nevoie de sprijinul nostru”, a mai punctat Florentina Vrîncianu.

Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here