Doctorita acuzata de vaccinări la chiuvetă, premiata de fostul prefect, a fost arestata aseară

0
62

Daniela Bejan, medicul de familie din comuna Ciohorăni acuzat de procurorii nemţeni că este implicat într-o reţea de vaccinare la chiuvetă în cazul vaccinurilor anti-COVID-19, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Decizia a fost luată ieri de către Tribunalul Neamţ şi poate fi contestată în 48 de ore. Conform minutei instanţei, aceasta este acuzată de luare de mită, trei infracţiuni, şi fals informatic, tot trei infracţiuni, scrie ziaruldeiasi.ro.
Dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 13.01.2022 şi până la data 11.02.2022 inclusiv, a inculpatei B.D., pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 din C.p. (trei infracţiuni) şi fals informatic, prev. de art. 325 din C.p. (trei infracţiuni) cu aplic. art. 38 alin. 1 din C.p.”, se precizează în decizia instanţei.
Alături de aceasta au mai fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile alţi patru suspecţi: Dragoş Achir, intermediar, este acuzat de trafic de influenţă, complicitate la dare de mită şi complicitate la fals informatic, Aida Zabulic, asistentă medicală din Neamţ, este acuzată de trafic de influenţă, complicitate la dare de mită şi complicitate la fals informatic, Adina Alungulesei, medic de familie din comuna Ţibucani, judeţul Neamţ, este acuzată de luare de mită şi fals informatic, şi Cristina Macovei, medic de familie din comuna Taşca, judeţul Neamţ, este acuzată de luare de mită şi fals informatic.
Cercetările în cauză vizează aspecte de natură infracţională săvârşite începând cu jumătatea anului 2021 şi până în prezent, de către medici şi asistenţi medicali din cele două judeţe care, în schimbul unor sume de bani cu titlu de mită, au eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19 unor persoane. În unele cazuri, beneficiarii au obţinut certificatele de vaccinare fără ca măcar să asigure prezenţa fizică la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare”, au transmis procurorii.
Sumele oferite în schimbul obţinerii certificatelor au variat între 100 şi 250 de euro. Medicul Daniela Bejan a fost premiată de fostul prefectul de Iaşi, Marian Grigoraş, în luna noiembrie a anului trecut, pentru fluxul foarte mare de pacienţi pe care reuşea să îi vaccineze.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 28 = 30