Doctorita care a transformat Spitalul Spiridon in hotel pentru parinti a fost demisa

0
81

Laura Solovăstru a fost demisă din funcție! Anunțul a venit de la managerul Spitalului „Sfântul Spiridon” Iasi, prof. univ. dr. Dan TIMOFTE, în urma unui raport al Comisiei de analiză!
,,Ca urmare a raportului Comisiei de analiza privind situatia din sectia Clinica Dermatovenerologie suntem in masura sa va comunicam urmatoarele:
1. In perioada 2016-2022, pacientul Solovastru Nicolae, a avut 20 de spitalizari, intre 15 si 85 de zile, insumind 927 de zile, 3 reinternari fiind la distanta de 2-3 zile.
2. In perioada 2016-2022, pacienta Solovastru Rodica, a avut 12 spitalizari, intre 3 si 47 de zile, insumind 302 zile.
3. Desi indicatorii de eficienta ai sectiei din 2018-2022 se mentin la valori optime, totusi spitalizarile prelungite si repetate nu se justificau dupa diagnosticul principal de internare, intr-o sectie clinica a unui spital de urgenta.
4. Ca diagnostic principal de internare predomina, urticaria acuta si cronica acutizata la alimente sau antiinflamatoare, fara a se efectua teste alergologice sau fara a fi sustinut de prezenta eozinofilelor crescute sau a Ig. E, reprezentind asftel o neconformitate cu protocolul de diagnostic si tratament al urticariei alergice.
5. Comorbiditatile cronice prezente: HTA, FA permanenta, AVC sechelar, hemipareza stinga, DZ ADO, purtator cronic de sonda urinara, cu exceptia unui episoade de decompensare cardiaca si pneumonie Sars – Cov2, ce a necesitat 17 zile de ingrijiri in ATI, ar fi putut fi manageriate mai adecvat, intr-un serviciu de paliatie sau geriatrie.
6. Diagnosticul principal de internare pentru Solovastru Rodica, a fost predominant de urticarie acuta sau cronica acutizata. Din analiza evolutiei consemnata in foile de observatie, nu reiese justificarea unei spitalizari prelungite.
Masuri: 1. Incepand cu data de 2 noiembrie 2022 ora 12.00, s-a decis incetarea exercitarii atributiilor si responsabilitatilor functiei de medic sef al Sectiei Clinice Dermatovenerologie de catre D-na Prof Gheuca Solovastru Laura si preluarea acestora de catre D-na. Dr. Alina Stincanu.
2. Implementarea unei alerte InfoWorld pe Spital pentru a semnala spitalizarile prelungite si lunar se va face analiza acestora. 3. Vom continua verificarile si din punct de vedere financiar-contabil, iar in situatia in care se va constata existenta unui prejudiciu se vor aplica masurile legale care se impun”, se arată în comunicatul trimis de conducerea spitalului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here