Documentarul „România sălbatică” are premiera la Cinema Ateneu

0
68

Săptămâna 13-19 septembrie este la Cinematograful Ateneu săptămâna premierelor, iar cinefilii sunt așteptați la cele mai noi filme lansate pe marile ecrane.
Documentarul România sălbatică prezintă imaginile surprinse timp de mai bine de 7 ani de către Dan Dinu și Cosmin Dumitrache în cel mai amplu documentar dedicat naturii din țara noastră. Filmul ne poartă timp de 2 ore în cele mai sălbatice zone din România, printre cele mai interesante animale, pentru a descoperi cele mai frumoase povești.
Drama Discursul îl prezintă pe Adrien, prizonier la o cină de familie ce pare să nu se mai termine. Mai mult de atât, cumnatul său îi cere să pregătească un “mic” discurs la nuntă. Dar dacă acest discurs este cel mai bun lucru care i s-a întâmplat vreodată?
Regizat de Bogdan Theodor Olteanu, Mia își ratează răzbunarea, o aduce în atenție pe Mia, care va avea ocazia să reflecteze asupra diverselor aspecte din propria viață, asupra trecutului și violenței, odată cu încercarea de a se răzbuna pe prietenul ei. Calea răzbunării pe care pășește tânăra actriță o conduce la o criză emoțională. Filmul are premiera astăzi, 13 septembrie, de la ora 20.00, și rulează în prezența regizorului și a actrițelor Ana-Maria Guran și Ștefania Cîrcu.
Un loc ca oricare altul/Nowhere Special este o poveste sensibilă, unde un tată află că mai are câteva luni de trăit, iar de aici începe o luptă în căutarea unei familii perfecte pentru fiul său de numai patru ani. Pentru realizarea filmului, regizorul Uberto Pasolini s-a inspirat dintr-o poveste reală.
Premierele continuă și la categoria animațiilor, iar sâmbătă și duminică întreaga familie este așteptată la Boss Baby: Afaceri de familie. De data aceasta, un bebe-șef cu o abordare modernă și o atitudine de învingător este pe cale să-i reunească din nou pe frații Templeton și să inspire o nouă afacere de familie.
Biletele pot fi achiziționate de pe www.cinemaiasi.ro sau de la casieria Ateneului Național din Iași. Sala mare a Ateneului este deschisă la o capacitate de 70%, cu respectarea măsurilor și regulilor impuse de autorități.
Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:
13 septembrie 2021
18.00 – Discursul – Le discours – (regia Laurent Tirard) – PREMIERĂ – AP 12
20.00 – Mia își ratează răzbunarea – (regia Bogdan Theodor Olteanu) – PREMIERĂ – PROIECȚIE DE GALĂ ÎN PREZENȚA ECHIPEI – N15 – Nerecomandat sub 15 ani
15 septembrie 2021
18.00 – Discursul – Le discours – (regia Laurent Tirard) – AP 12
20.00 – Un loc ca oricare altul – Nowhere Special – (regia Uberto Pasolini) – PREMIERĂ – AG
17 septembrie 2021
18.00 – Mia își ratează răzbunarea – (regia Bogdan Theodor Olteanu) – N15 – Nerecomandat sub 15 ani
20.00 – România sălbatică – (regia Dan Dinu, Cosmin Dumitrache) – PREMIERĂ – AG
18 septembrie 2021
14.00 – Boss Baby: Afaceri de familie – The Boss Baby: Family Business – (regia Tom McGrath) – PREMIERĂ – 3D/Dublat – AG
19 septembrie 2021
14.00 – Boss Baby: Afaceri de familie – The Boss Baby: Family Business – (regia Tom McGrath) – 3D/Dublat – AG
Preț bilet normal: 12 lei
Preț bilet proiecție de gală: 15 lei
Preț bilet film 3D: 15 lei (ochelarii incluși)
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here