Doi basarabeni au incercat sa treaca frontiera cu teste PCR false

0
53

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea efectuează cercetări asupra a două persoane, care au prezentat autorităților competente, teste negative pentru infecția cu virusul SARS-Cov-2, false.
La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetațeanul din R.Moldova N.A., în vârstă de 27 ani, conducând un autoturism înmatriculat în România.
În același punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră și cetățeanul cu dublă cetățenie româna şi R.Moldova, F.V. în vârstă de 28 de ani, ca pasager într-un mirobuz.
La controlul de frontieră, aceștia au prezentat reprezentantului Direcției de Sănătate Publică prezent în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, câte un înscris – test PCR- negativ pentru infecția Covid 19, ce s-au dovedit a fi false.
Cu privire la cele constatate, cele două persoane au declarat că aveau cunoștință că documentele în cauză nu sunt autentice și că le-au folosit pentru evitarea carantinării pe teritoriul României.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals in înscrisuri sub semnatură privată și uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + = 25