Percheziții intr-un dosar privind angajări fictive, in urma carora un patron a obtinut ilegal subventii de aproape 300.000 de lei

0
56

În această dimineaţă, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, efectuează 11 percheziții domiciliare, 7 în județul Neamț și 4 în județul Iași, în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de obținere ilegală de fonduri și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Din cercetări a reieșit că, în perioadă mai 2020 – septembrie 2021, administratorul unei societăți comerciale din Piatra Neamț ar fi încheiat, în mod fictiv, mai multe contracte de muncă, în baza acestora obținând subvenții nelegale.
În urma acestor contracte, administratorul ar fi obținut subvenții nelegale. Prejudiciul este de aproape 300.000 de lei.În urma percheziţiilor efectuate, urmează să fie identificate și ridicate mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanei vizate de anchetă. 7 persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, în vederea audierii. (M.G.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

52 − 48 =