Dopo Poco, o pizzerie din Iasi, finanteaza lectii deschise a elevilor in cimitire. „Haideți să rupem tăcerea Cimitirului Eternitatea!”

0
57

Un proiect prost gandit, promovat de conducerea Colegiului Vasile Adamachi din Iasi, a iscat ilaritate in spatiul public. Elevii acestei unitati de invatamant agricol sunt indemnati sa transforme un cimitir din Iasi in loc de desfasurare a unei suite de activitati educative. Insusi mottoul acestui asa-zis proiect se loveste ca nuca in perete, elevii fiind indemnati sa rupa tihna specifica unui cimitir.
În data de 27.01.2022, echipa proiectului „Cimitirul Eternitatea – patrimoniul tăcut al Iașului”, din cadrul Colegiului „Vasile Adamachi Iași”, a organizat o lecție demonstrativă de tip outdoor, cu ocazia Unirii Principatelor. Proiectul „Cimitirul Eternitatea – patrimoniul tăcut al Iașului”, finanțat de către Dopo Poco și Fundația Comunitară, derulat cu sprijinul Primăriei Iași, are ca scop principal schimbarea mentalităților în privința acestui panteon al orașului, element de patrimoniu național în aer liber, prin transformarea lui într-un spațiu educativ și prin valorificarea monumentelor istorice în folosul elevilor. Mai mult, printre obiectivele echipei de proiect de la Colegiul “Vasile Adamachi” se numără crearea unei hărți a cimitirului, realizarea unui booklet pedagogic cu fișe de lucru, destinate profesorilor, în vederea organizării de activități educative în aer liber.Motto-ul proiectului este, de asemenea, sugestiv pentru spiritul pe care echipa dorește să îl promoveze: „Haideți să rupem tăcerea Cimitirului Eternitatea! Haideți să îl facem să ne spună poveștile lui!”, declarat Carmen Zelinchi, directoarea colegiului agricol.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 18 = 27