Dotari guvernamentale de jumatate de milion de lei la Spitalul de Copii “Sf. Maria”

0
52

După Spitalul Clinic de Urgență “Prof.dr. Nicolae Oblu” și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria”, Iași a primit în cadrul unui proiect guvernamental echipamente de tehnica medicală.
Proiectul este inițiat de Ministerul Sănătății și privește Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar. Valoarea totală a proiectului este de 250 milioane de euro și se derulează prin intermediul unui împrumut primit de minister de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD).
Au fost primite echipamente de monitorizare (5 monitoare complexe tip EKG iM70 în valoare de 120.704 lei și 10 monitoare complexe tip EKG iM60 în valoare de 69.784 lei, 1 stație centrală de monitorizare în valoare de 8.091 lei și 2 monitoare pentru triaj în valoare de 13.342 lei), echipamente de ultrasonografie (1 Ecograf Doppler în valoare de 67.865 lei) și echipamente de ventilație (3 ventilatoare pentru camera de resuscitare în valoare de 122.591 lei). Valoarea totală a echipamentelor primite de Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” este de 402.380 lei.
Discuțiile pe care le-am avut la minister la sfârșitul anului trecut s-au concretizat acum în primirea acestor echipamente tehnice performante către două dintre spitalele care se află în administrarea Consiliului Județean. Vom face în continuare toate demersurile necesare pentru a avea și în continuare sprijin guvernamental pentru modernizarea infrastructurii sanitare. Avem în vedere și pregătirea unor proiecte cu finațare europeană care vor fi depuse după afișarea ghidurilor pentru axa corespunzătoare” a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

31 + = 35