Dotări pentru Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, printr-un proiect de 250 de milioane de euro

0
64

Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, Iași a primit echipamente de tehnica medicală, în cadrul unui proiect guvernamental inițiat de Ministerul Sănătății, care privește Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar. Valoarea totală a proiectului este de 250 milioane de euro și se derulează prin intermediul unui împrumut primit de minister de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD).
Scopul proiectului este raţionalizarea reţelei de furnizare de servicii de asistenţă medicală prin asigurarea de echipamente, lucrări, servicii de consultanţă şi instruire în spitalele regionale de urgenţă, spitalele judeţene şi spitalele locale. Se urmărește îmbunătăţirea serviciilor medicale, inclusiv săli de operaţie, unităţi de terapie intensivă, unităţi pentru arşi, unităţi de radioterapie, servicii de urgenţă (inclusiv sisteme de telemedicină de urgenţă) şi servicii de diagnostic (imagistică medicală);
Au fost primite echipamente de monitorizare (6 monitoare complexe tip EKG iM70 în valoare de 144.845 lei și 10 monitoare complexe tip EKG iM60 în valoare de 69.784 lei, 1 stație centrală de monitorizare în valoare de 8.091 lei și un monitor pentru triaj în valoare de 13.342 lei), echipamente de ultrasonografie (1 Ecograf Doppler în valoare de 67.865 lei) și echipamente de ventilație (3 ventilatoare pentru camera de resuscitare în valoare de 122.591 lei). Valoarea totală a echipamentelor primite de Spitalul „Nicolae Oblu” este de 426.581 lei.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here