Audi ticsit cu ţigări de contrabandă, oprit in Vama Albita

0
56

Echipa de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit peste 1.000 pachete de ţigări cu timbru de acciză R. Moldova, ascunse in diferite spații, intr-un autoturism marca Audi, in scopul sustragerii de la controlul de frontieră.

In ziua de 8 ianuarie a.c., in jurul orei 23.30, la P.T.F. Albiţa,  judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra in ţară, cetăţeanul roman Gabriel C., in varstă de 23 de ani, conducand un autoturism marca Audi, inmatriculat in R. Moldova.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului, ocazie cu care, echipa comună de control formată poliţişti frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunse şi nedeclarate, in scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 1.070 pachete ţigări de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova, ascunse in bagajele personale, disimulate in cutii cu bomboane şi prăjituri, in roata de rezervă şi in scaunele autoturismului.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor in valoare totală de 4.815 lei şi sancţionarea contravenţională a tanărului cu amendă in valoare de 10.000 lei.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

77 − = 68