Doua ore de restrictii de circulatie pentru zeci de ani de teroare si mizerie. Se demoleaza cladirea tiganilor din Pacurari

0
60

Având în vedere autorizațiile de desființare nr. 313 / 11.04.2017 și 375 / 05.05.2017 pentru executarea lucrarilor de desființare a imobilului situat pe str. Păcurari nr. 86, în cursul zilei de marți, 9 mai 2017, se vor lua următoarele măsuri de restricționare a circulației auto, funcție de necesități: se va închide circulația auto pe str. Școalei și se va restricționa circulația pe str. Păcurari, pe sensul de coborâre.

Traficul auto se va desfășura pe străzile adiacente, sub directa îndrumare a agenților de poliție. Poliţia Municipiului Iaşi – Biroul Rutier şi Poliţia Locală vor lua deciziile privind închiderea / restricţionarea circulaţiei rutiere, funcție de necesități, în zona lucrărilor de desființare.

Reamintim că pe 23 martie 2017 primarul Mihai Chirica, însoțit de reprezentanți ai Poliției Locale și ai Direcției de Administrare a Patrimoniului Public și Privat, a inspectat locuințele sociale ale municipalității de la intersecția str. Păcurari cu str. Școalei (mai exact imobilul din str. Păcurari nr. 86, în zona fostului AMRS).  Acțiunea a vizat existența și legalitatea actelor de închirere ale persoanelor domiciliate în aceste imobile, precum și verificarea condițiilor de siguranță și de igienă ale acestora.

Întrucât imobilele municipalității din zonă prezentau un risc iminent de autodemolare, punând în pericol atât siguranța locatarilor, cât și a pietonilor, iar condițiile de locuire au devenit insalubre, primarul Mihai Chirica a dispus ca persoanelor care au acte de închiriere legale să li se ofere, în regim de urgență, alte spații de cazare care să ofere condiții civilizate de trai. Primarul Mihai Chirica declara atunci că intenționează ca, până la sfârșitul primului semestru al acestui an, toată această zonă problematică să își recapete aspectul civilizat și condițiile de siguranță publică.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here