Drumuri judetene care fac legatura cu manastirile din Budesti si Hadambu, modernizate de firma de casa a CJ Iasi

0
70

Ieri au fost semnate contractele pentru proiectarea și execuția a două tronsoane de drum județean care fac parte din Masterplanul drumurilor județene și comunale.  In total este vorba despre modernizarea a 7,4 km de drum județean a caror valoare totală este de 13.1 milioane lei (cu TVA).

Primul drum –  DJ 248B va fi modernizat pe o porțiune de 2 km între localitățile Budești și Hadâmbu. Valoarea acestei lucrări este de 2.848.768 lei (cu TVA). Termenul pentru realizarea proiectului tehnic este de 4 săptămâni de la data emiterii ordinului de începere a lucrării, condiționat de prezentarea scrisorii de garanție de bună execuție (5 zile de la data semnării contractului). Termenul de execuție a lucrării este de 6 luni de zile de la data obținerii autorizației de execuție.

Al doilea drum judetean (DJ 247A) va fi modernizat pe un tronson de 5.4 km începând de la ieșirea din DN 24 spre Bârnova. Valoarea acestei lucrări este de 10.329.580 lei (cu TVA). Termenul pentru realizarea proiectului tehnic este de 8 săptămâni de la data emiterii ordinului de începere a lucrării, condiționat de prezentarea scrisorii de garanție de bună execuție (5 zile de la data semnării contractului). Termenul de execuție a lucrării este de 9 luni de zile de la data obținerii autorizației de execuție. Licitația a fost câștigată de asocierea SC Viarom Construct SRL și SC Dacia SRL.

Așa cum am afirmat și în vara anului trecut, la preluarea mandatului trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a ne promova eficient obiectivele turistice importante, iar cele două mănăstiri Budești și Hadâmbu se numără printre acestea. Sunt două drumuri foarte tranzitate și avem nevoie de o infrastructură rutieră bine pusă la punct pentru a putea atrage turiștii să viziteze județul” a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here