Edilul Iasului, paravan pentru afacerile murdare ale cumatrului sau, patronul Curtii Berarilor. Esplanada de la Cub, cadou de botez

0
81

Inceputul acestei luni a coincis cu o noua afacere pe care Manole Iulian Coman, administrator al carciumii Curtea Berarilor din vestigiile medievale din centrul Iasului, si-a scos-o la bulevard, cu incalcarea domeniului public, sub inalta protectie a cumatrului sau, nimeni altul decat edilul Iasului, Mihai Chirica.

Reteta de acaparare a domeniului public, aplicata de acest ţepar de cea mai joasă speţă care are la activ mai multe infractiuni de natura economica si sexuala, a fost pusa in aplicare inca din 2014, atunci cand Coman si-a extins Curtea Berarilor si la suprafata, pe esplanada de Cub, sub forma unei terase sezoniere, provizorii, care s-a dovedit a fi o constuctie cu titlu defintiv, care in acest moment functioneaza sub titulatura de Restaurant cu specific grecesc Theos.

Exista autorizatie provizorie de functionare, emisa de catre Comisia de Specialitate privind amplasarea temporara pe locuri publice pentru desfasurarea de activitati economice. Perioada aprobata este 1 iunie – 31 august 2016, avand in aviz un orar de functionare 8.00 – 22.00. Cererea a fost facuta de catre SC Euromedical Provider SRL si plateste municipalitatii taxe de 57 lei pe metru patrat pe luna x 35 metri patrati inchiriati x 3 luni. Firma care a inchiriat nu are voie de instalatie de sonorizare”, au declarat oficialii Primariei conduse de cumatrul acestui individ, in persoana edilului de Iasi, nasul fetei lui Manole Coman.

Chirie in centrul Iasului – 57 lei pe luna, in zona Cicoarei- 240 lei

Mai mult, dupa închirierea la un preţ de nimic a acestui spaţiu dispus în buricul târgului, Coman a trecut la extinderi neautorizate, ajungand sa-si amplaseze obiecte de decor chiar si pe trotuare. Mai grav este insa faptul ca peste cei 35 de metri patrati, gestionarul de la Restaurantul Theos si-a mai insusit alti 35 de metri patrati pe esplanada de la Cub, fara sa dea socoteala nimanui ca de, nasu rezolva. Nu de aceasi parere sunt politistii locali care sustin ca, potrivit unor date care au fost intre timp substituite celor vechi, intr-o incercare vadita de musamalizare, Restaurantul Theos are autorizaţie de funcţionare pentru perioada 15 mai – 15 septembrie 2016, pe o suprafaţa de 50 de metri pătraţi.

Nu are cum sa functioneze fara forme legale, tocmai acolo pe unde trec zilnic cei de la Corp Control, si chiar primarul”, ne-a spus Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Politiei Locale Iasi.

In paralel cu terasa de pe b-dul Stefan cel Mare si Sfant, SC Euromedical Provider SRL mai gestioneaza un alt spatiu public, respectiv o suprafata de 20 mp in incinta Strandului Municipal, pentru care plateste 4800 lei pe luna. Este nevoie doar de o simpla socoteala pentru a vede manaria care exista in afacerile escrocului Manole Coman, derulate cu institutia cumatrului sau. Astfel, daca pentru spatiul de la strandul din zona Cicoarei, individul plateste 240 lei metru patrat, in centrul Iasului, acesta beneficiaza de un pret preferential de … doar 57 de lei/mp/luna.

SC Euromedical Provider SRL Iaşi (J22/447/2012, CUI 29914537) a fost înfiinţată de sotii Manole si Ioana Coman în martie 2012 cu scopul de a comercializa produse farmaceutice. Potrivit antitepari.ro, in anul respectiv, firma a raportat 0 angajaţi – număr mediu! – profit de 107 lei şi cifră de afaceri de 197.046 lei. Altceva nu prea ştim ce au făcut pe această firmă, doar că au debutat cu un bilet la ordin fără acoperire, consemnat la CIP la data de 12 august 2013, cu un refuz la plată de 29.787,60 lei din cei 30.000 trecuţi pe hârtia lăsată fără valoare.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here