Educatie conditionata de vaccinare! Intaiul profesor al tarii si habarnistii lui interzic accesul la cursuri in 12 scoli din Iasi. Nici ei nu stiu de ce

0
67

In cursul zilei de luni, noiembrie in 12 scoli din municipiul Iasi, elevii nu se vor prezenta la cursuri, pe motiv ca profesorii lor nu s-au vaccinat in proportia ceruta de Guvern. Astfel, din 117 unitati scolare din municipiul Iasi, 105 vor desfasura activitatea scolara cu prezenta fizica, iar cele 12, scoala se va face online, pe motiv ca rata de vaccinare a profesorilor este sub 60%. 

La nivelul județului Iași, conform datelor transmise astăzi, 5 noiembrie 2021, dintr-un total de 267 de unități școlare de stat și particulare, 207 au rata de vaccinare a personalului de 60 % sau peste 60%, iar 60 au rata de vaccinare sub 60%.
În conformitate cu aceste prevederi și precizări, se înregistrează următoarea situație:
-209 unități de învățământ vor desfășura activitățile didactice cu prezență fizică, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;
-58 unități de învățământ vor desfășura activitățile didactice online.
Informațiile privind rata de vaccinare și scenariile de funcționare puteti urmari AICI.

Arafat si Campeanu, prinsi la furat curent

Întrebat cine a propus introducerea ratei de vaccinare a angajaților drept criteriu de redeschidere cu prezență fizică a școlilor, secretarul de stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat, a spus că nu știe și că nu poate să spună.
“Întrebare: Cine a propus introducerea ratei de vaccinare a angajaților drept criteriu de redeschidere cu prezenta fizica a școlilor?

Raed Arafat: Aici nu știu cu cine… nu pot să vă spun, deci nu știu, dar știu că au fost discuții cu Institutul Național de Sănătate Publică pe această temă.

Întrebat același lucru, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a răspuns jurnaliștilor acreditați la minister că s-a consultat „cu autoritățile sanitare din România. Dacă se doresc nominalizări, o pot face cei îndreptățiți”, fără să precizeze cine sunt aceste „autorități”.
La conferința la care a participat Raed Arafat, a fost întrebat același lucru și Sorin Ion, secretarul de stat din Ministerul Educației.

Sorin Ion: “Pragul de 60% a fost stabilit prin analize făcute împreună cu Ministerul Sănătății și cu INSP-ul. Evident că nu am impus noi acest prag. El cumva are legătură și cu realitatea și cu ce se întâmplă în acest moment. Să știți că dacă am fi aplicat alți algoritmi ceruți – fiecare își dă cu părerea în perioada asta – un anumit prag de rată de infectare, dacă am fi pus de exemplu pragul de 6 la mie, probabil că numărul de copii care ar fi început luni școala ar fi fost cumva similar cu cel care începe acum.

Anunțul introducerii ratei de vaccinare a personalului din școli în decizia de reluare cu prezență fizică a cursurilor a fost făcut joi seara de către președintele Klaus Iohannis. În prealabil nu a existat nicio ședință cu specialiștii din sănătate, cel puțin nu una care să fie anunțată public, potrivit edupedu.ro.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here