Efectul presiunii șefilor poliției asupra agenților ca ”să-i ardă” pe cetățeni: englezii au dat 3.000 de amenzi, în timp ce Poliția Română a împărțit aproape 140.000

0
57

Dacă în România, polițiștii dau amenzi la foc automat, în Marea Britanie, oamenii legii sunt încurajați să recurgă la chitanțier doar dacă nu au altă soluție. Așa se face, printre altele, că au dat de 50 de ori mai puține sancțiuni la o populație de trei ori mai mare.
Nu e vorba doar despre faptul că oamenii au o altă disciplină, ci și despre ce vizează poliția: după cum a aflat și premierul Orban chiar de la agenți, la noi șefii pun presiune pe polițiști să crească sancțiunile. Poliția Română reușește să dea într-o singură zi de aproape trei ori mai multe amenzi decât o fac polițiștii din Anglia și Țara Galilor în două săptămâni, arată datele oficiale comparate ale celor două instituții. Astfel, potrivit informațiilor centralizate de Libertatea de pe site-ul Poliției Române, forțele de ordine au dat, începând cu data de 30 martie și până ieri, nu mai puțin de 138.570 de amenzi pentru încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor, adică o medie de peste 8.100 de sancțiuni pe zi. Iar suma “recoltată” este și ea uriașă: mai mult de 56 de milioane de euro. Mult mai modești, polițiștii englezii au dat doar 3.203 amenzi în perioada 27 martie – 13 aprilie în Anglia și Țara Galilor, adică pe un teritoriu cu o populație de trei ori mai mare decât a României, în jur de 59 de milioane de locuitori.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

72 + = 79