Ei sunt elevii de exceptie ai Iasului. Lista celor 25 de decari ai Iasului, la Evaluarea Nationala si Bacalaureat

0
55

Joi, 16 iulie, Palatul Roznovanu a găzduit festivitatea de premiere a celor cinci elevi ieşeni care au reuşit performanţa de a obţine nota 10 la examenul de Bacalaureat din acest an. De asemenea, în cadrul ceremoniei au fost premiaţi şi cei 20 de elevi care au obţinut media maximă la Evaluarea Naţională.

Premiile au fost înmânate de către Mihai Chirica, viceprimarul cu atribuţii de primar al Municipiului Iaşi şi de Prof. Univ. Dr. Camelia Gavrilă, Inspector Şcolar General al Judeţului Iaşi. „E o mândrie pentru noi şi pentru mine personal să avem în rândul nostru zeci de elevi care au obţinut note maximă la cele mai importante examene din această vară. Acest lucru arată că, la Iaşi, performanţa este la ea acasă. Munca lor, de mai mulţi ani i-a adus la performanţa aceasta, o performanţă care nu trebuie să râmănă ca un eveniment pasager din viaţa voastră, vă obligă să o continuaţi  în educaţie şi în tot ceea ce faceţi în viaţă. Nu este întâmplător şi nu este uşor, trebuie multă muncă, multă seriozitate. Lucrurile mari s-au petrecut într-o echipă. Vreau să mulţumesc profesorilor care s-au ocupat în mod direct de aceşti elevi, directorii de şcoli. Excelenţa învăţământului preuniversitar la Iaşi se datorează unui corp profesoral extraordinar” – a declarat Mihai Chirica, viceprimar cu atribuţii de primar al Municipiului Iaşi.

La rândul său, prof. Univ. Dr. Camelia Gavrilă a subliniat rolul şcolii în formarea caracterului uman. „Trebuie să spunem că e o tradiţie ca în luna iulie să ne întâlnim pentru acest moment de omagiere a excelenţei ieşene. An de an, se întâmplă evenimente care ne dau sentimentul că este o nobleţe şi o vocaţie a Iaşului, pe care îl onorăm şi prin educaţie. Fiecare an are specificul său şi fiecare promoţie are vârfurile sale, trebuie însă să constatăm o consecvenţă în rezultatele judeţului Iaşi care ne situează în topul naţional. Prin acest ceremonial îmi doresc să se poată crea un model de atitudine şi de relaţionare cu lumea şcolii, ca ceea ce aţi făcut voi acum să iradieze în generaţiile care urmează. Ştiinţa de carte şi lectura unei cărţi e un mod prin care noi oameni, muritorii putem să avem sentimentul că avem aripi precum îngerii. Dacă ne raportăm la simbolistică, vă doresc să aveţi aripi, să citiţi, să fiţi noorocoşi, să convertiţi destinul în forţă, în putere, în cunoaştere de sine şi în acelaşi timp în poveşti de viaţă de succes”, a declarat Camelia Gavrilă, inspector şcolar general al judeţului Iaşi.

Cinci note de 10 la Bacalaureat

Numărul elevilor ieşeni care au obţinut nota maximă la Bacalaureat este mai mic decât cel de anul trecut, în condiţiile în care şi pe plan naţional a fost înregistrată o scădere a numărului de medii maxime. Statistica este încă provizorie, urmând a se analiza contestaţiile şi a se stabili rezultatele definitive. Merituoşii performeri ieşeni ai Bacalaureatul din acest an sunt Traian Chiuariu (Colegiul Mihail Sadoveanu din Paşcani), Sabina Mirea (Colegiul Costache Negruzzi), Lidia Marta Amarandi (Colegiul Naţional), Lucia Indrei (Colegiul Naţional) şi Robert Hriţac (Colegiul Richard Wurmbrandt). De remarcat este şi faptul că toţi bacalaureaţii ieşeni de nota 10 au terminat profilul Matematică – Informatică.

Elevii de excepţie

Medii de 10 la Evaluarea Naţională

Candidat Scoala
EȘANU  IOANA COLEGIUL NAȚIONAL, IAŞI
HOBINCĂ  MIRIAM GEORGIANA LICEUL TEORETIC “MIRON COSTIN”, PAŞCANI
POPA  IOANA MARIA COLEGIUL NAȚIONAL, IAŞI
ROȘU . ANDREI RĂZVAN LICEUL TEORETIC DE INFORMATICĂ “GRIGORE MOISIL”, IAŞI
SOLOMON  BIANCA ELENA COLEGIUL “COSTACHE NEGRUZZI”, IAŞI
ȘURUBARU . IUSTIN COLEGIUL NAȚIONAL, IAŞI
ANTOHI  IOANA COLEGIUL “COSTACHE NEGRUZZI”, IAŞI
ANTON  IOANA BIANCA COLEGIUL NAȚIONAL, IAŞI
CHIRILĂ  IUSTINA COLEGIUL “COSTACHE NEGRUZZI”, IAŞI
DAMIAN  RADU ȘCOALA GIMNAZIALĂ “NICOLAE IORGA”, IAŞI
GÂLCĂ  CONSTANTIN TEODOR COLEGIUL NAȚIONAL, IAŞI
VÎNĂ  ANDREEA MĂDĂLINA ȘCOALA GIMNAZIALĂ “ALECU RUSSO”, IAŞI
FUCHS  LISA MYLENE COLEGIUL “COSTACHE NEGRUZZI”, IAŞI
CONDURAT  ALEXANDRA COLEGIUL “COSTACHE NEGRUZZI”, IAŞI
SANDU  ANDREI COLEGIUL NAȚIONAL, IAŞI
VOICU  MARIA COLEGIUL NAȚIONAL, IAŞI
CREŢU  IRINA ELENA COLEGIUL “COSTACHE NEGRUZZI”, IAŞI
CIHODARU  DIANA ELENA COLEGIUL “COSTACHE NEGRUZZI”, IAŞI
MURARIU  MĂDĂLINA COLEGIUL NAȚIONAL, IAŞI
CIOCÎRLAN C TEODORA ANDREEA COLEGIUL NAȚIONAL “EMIL RACOVIŢĂ”, IAŞI

 

NOTE DE 10 LA MEDIA DE BACALAUREAT

NUME PRENUME Şcoala
INDREI LUCIA COLEGIUL NAȚIONAL, IAŞI
AMARANDI LIDIA MARTA COLEGIUL NAȚIONAL, IAŞI
HRIŢAC ROBERT COLEGIUL “RICHARD WURMBRAND”, IASI
CHIUARIU TRAIAN COLEGIUL NAȚIONAL “MIHAIL SADOVEANU”, PAŞCANI
MIREA SABINA COLEGIUL “COSTACHE NEGRUZZI”, IAŞI

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 23 = 30