Utilizarea stampilei NU mai este obligatorie

0
66

Guvernul a adopta, în ședința de miercuri, o ordonanță privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare prin care se elimină, printre altele, obligativitatea utilizării ștampilei de către persoanele juridice. “Nu ştiu cum va arăta România fără ştampile, dar cred că va arăta cu siguranţă mai bine, cu cât mai multă comunicare informatizată”, a comentat premierul la începutul ședinței.

Actul normativ elimină obligativitatea aplicării ştampilei atât pe declaraţiile, cererile şi alte documentele depuse de către persoane fizice, persoane juridice de drept privat aşa cum sunt definite în Codul civil, precum şi de către entităţile fără personalitate juridică, la instituţii sau autorităţi publice, cât şi pe documentele sau alte înscrisuri emise între aceste entităţi sau persoane. Regula nu se aplică persoanelor juridice de drept public care vor aplica ştampila pe documentele emise de către acestea, conform regulilor aplicabile în prezent. Măsura are scopul să reducă birocrația și să simplifice regulile administrative.

Deoarece dispozițiile fac parte dintr-o propunere de ordonanță aprobata de Executiv, aplicarea acestora este condiționata doar de publicarea în Monitorul Oficial. Practic, prevederile vor intra în vigoare și se pot aplica în trei zile de la publicarea actului normativ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here