El este specialistul în hipnoză care îl trata pe Nichita de obsesiile amoroase

0
80

Gheorghe Nichita, primarul Iaşului, a făcut tot ce a putut pentru a scăpa de ‘Beciul domnesc’. Edilul le-a făcut şi mărturisiri personale judecătorilor.
Pasiunea pe care a dezvoltat-o pentru martora Samson Adina Mihaela iese din limitele normalului, motiv pentru care a apelat şi la sprijinul unui psiholog care este chiar decanul Facultăţii de psihologie din Iaşi“, se arată în motivarea sentinţei date de Tribunalul Bucureşti, într-un fragment în care este parafrazată mărturia lui Nichita.
Psihologul care îl trata pe Gheorghe Nichita de obsesiile amoroase este prof. dr. Ion Dafinoiu, decanul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Profesorul de 62 de ani a publicat mai multe cărţi despre psihoterapie, inclusiv despre hipnoză: “Psihoterapii scurte. Strategii, metode, tehnici”, “Hipnoza clinică. Tehnici de inducţie. Strategii terapeutice”, “Personalitatea. Metode calitative de abordare: Observaţia şi interviul”, “Elemente de psihoterapie integrativă”.
Profesorul Dafinoiu a confirmat pentru stiripesurse.ro că primarul Gheorghe Nichita a apelat la serviciile sale, însă secretul profesional îl împiedică să ofere mai multe detalii.
Da. Dacă domnul Nichita a spus că da, probabil că aşa este. Eu nu vreau să fac comentarii legate de lucrul acesta. Confidenţialitatea este cel mai important principiu al profesiei noastre. Eu nu comentez în niciun fel acest lucru. Domnul Nichita are libertatea să comenteze orice vrea dumnealui în legătură cu propria persoană”, a declarat psihologul.
Ion Dafinoiu a deschis primul cabinet de hipnoză clinică în Iaşi. Acesta este şi formator, în cadrul unei firme personale, unde ţine cursuri medicilor şi psihologilor, cu durata de patru ani. Preşedinte al Asociaţiei Române de Hipnoză Clinică şi Terapie Ericksoniană, Dafinoiu se declara într-un interviu de acum câţiva ani “adeptul unei abordări terapeutice de tip integrativ, flexibil, care combină tehnici cu baze teoretice diferite – o terapie cognitivă, alta centrată pe obiective şi soluţii – şi hipnoză”.
Ceea ce am iniţiat şi practic eu la Iaşi este hipnoza clinică şi terapia ericksoniană (după numele lui Milton Erickson)”, mai spunea decanul Facultăţii de Psihologie din Iaşi (foto: adevarul.ro).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here