Elevii din Iasi solicita transport gratuit din partea Primariei si a Consiliului Judetean

0
32

Consiliul Județean al Elevilor Iași socilită Primăriei Municipiului Iași și Consiliului Local Iași gratuitatea pentru elevi în mijloacele de transport public, ca  urmare  a  câștigării  titlului “Iași-Capitala Tineretului din România 2019-2020”.

Implementarea acestei politici publice are beneficii considerabile, precum decongestionarea traficului, una dintre cele mai grave probleme văzute de ieșeni. De asemenea, un alt câștig al gratuității pentru elevi în mijloacele de transport în comun din Iași este încurajarea accesului la educație, indiferent de condițiile financiare ale familiilor din care provin beneficiarii acesteia, scăderea ratei absenteismului școlar și oferirea de șanse egale, având în vedere elevii care nu își permit plata unui abonament lunar.

Instituțiile  locale  din  municipii  precum București, Craiova  sau Târgu Mureș au ales să susțină astfel de proiecte în beneficiul elevilor și al comunității din care fac parte.

“Întrucât educația este cheia viitorului și elevii cei ce îl construiesc, considerăm că este esențială gratuitatea pentru elevi în mijloacele de transport public. O capitală a tineretului merită cu desăvârșire o politică de acest gen. Suntem larg deschiși la  o  colaborare fructuoasă cu Primăria și Consiliul Local  pentru a  aduce  la  viață  dorința elevilor  și  totodată, pentru a garanta accesul nemijlocit la o educație de calitate.” a declarat Octavian Sandu, președinte al Consiliul Județean al Elevilor Iași.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 21 = 29