Elevii întră în vacanta intersemestrială, timp de o saptamana

0
54

Elevii vor intra, începând de vineri, 31 ianuarie, în vacanța intersemestrială de o săptămână. Copiii se vor întoarce la cursuri luni, 9 februarie, când va începe cel de-al doilea semestru al anului şcolar 2014-2015.
Elevii ciclului primar şi gimnazial intră, de vineri, în vacanţa intersemestrială. Se termină primul semestru al anului şcolar şi elevii stau acasă de sâmbătă, 31 ianuarie, până duminică, 8 februarie.
După o săptămână de odihnă, semestrul al II-lea începe în forţă pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, pe care îi aşteaptă simulările pentru Evaluarea Naţională şi Examenul de Bacalaureat.
Cursurile semestrului al doilea vor începe pe 9 februarie și se vor încheia pe 10 aprilie, iar vacanța de primăvară este cuprinsă între 11 aprilie și 19 aprilie, urmând ca elevii să se întoarcă la cursuri pe 20 aprilie, până pe 19 iunie.
Săptămâna 6-10 aprilie, din semestrul al doilea, este dedicată activităților extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului numit “Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, având un orar specific.
Tezele din semestrul al II-lea se vor susține de regulă, până la data de 22 mai.
Ministerul Educației și Cercetării Științifice a stabilit ca simulările examenelor naționale din anul școlar 2014-2015 să se desfășoare în zilele de 23, 24 și 25 februarie — Evaluarea Națională, pentru elevii clasei a VIII-a, respectiv 2, 3, 4 și 6 martie — Bacalaureat, pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a. Este al doilea an când Ministerul Educaţiei organizează simulările naţionale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 34 = 35