Eroi versus infractori cu botnita! Popa imparte bugetul judetului catre penali, in timp ce spitalele sunt aprovizionate de ieseni

0
72

Inconstienta criminala a celui care detine functia de presedinte al Consiliului judetean Iasi ar trebui sa se lase cu, macar, un dosar penal. In ziua in care un reprezentant al Spitalului de Boli Infectioase din Iasi iesea public si declara ca unitatea medicala se afla in criza de echipamente medicale, ca in primul rand medicii aflati in linia intai nu mai dispun nici de masti, in ziua in care din acest motiv, 6 dintre cadrele medicale ale acestui spital au fost infectate cu coronavirus din cauza lipsei de echipamente care sa-i protejeze, Maricel Popa, seful CJ Iasi, institutie care are in subordine acest spital, aloca cu iresponsabilitate, 2 milioane de lei pentru construirea unei sali de sport intr-o comuna condusa de un primar PSD certat cu legea.

Inconstienta penala a acestui accident administrativ nu s-a oprit doar la alocarea acestei sume catre comuna condusa despotic de infactorul Mihai Mihalache (n.r. dosar penal pentru un accident provocat in anul 2018), ci a recidivat cu alte favoruri facute altor doi infractori, respectiv lui Mircea Manolache, presedinte UNPR (n.r. mai multe dosare penale pentru lovire si alte volente) si lui Victor Chirila, vicepresedinte ALDE, (n.r. urmarit penal in Dosarul “Sex cu minore”). Favoruri pur electorale pentru clientelismul politic.

2 milioane lei alocați de Consiliul Județean Iași pentru o sala de sport într-o comuna din județ. Cam câte combinezoane și câte măști se puteau cumpăra cu 2 milioane lei ? Medici din spitalele ieșene plătesc și 1000 de lei din propriul buzunar pentru a-și cumpăra online, la suprapreț, halate, mănuși și ochelari, deoarece nu le oferă spitalul echipamente pentru propria protecție. Ultimul lucru pe care îl vrem este să ni se îmbolnăvească personalul medical”, a declarat consilierul judetean PNL, Romeo Vatra.

Pentru ca galeria infractorilor sa fie completa, in lantul cauzal al acesti situatii grotesti, asumandu-si un simplu rol de executant pasiv, se afla si Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi, cercetata intr-un dosar de coruptie.

In plina criza pandemica, a considerat necesara alocarea a 2 milioane lei pentru o sala de sport. La limita pericolului, dar mai ales a ridicolului, Popa a considerat ca e mai urgenta alocarea de fonduri pentru o constructie decat pentru achizitia de materiale in spitalele iesene. PMP a cerut de la bun inceput o sedinta pe tema coronavirusului, pentru analiza necesarului din unitatile medicale si asigurarea tuturor materialelor. Nu doar ca n-a avut nicio reactie pe aceasta tema, dar astazi a convocat o sedinta cu 60 de puncte pe ordinea de zi, fara ca niciunul sa aiba vreo legatura cu pandemia. PSD a considerat prioritara o sala de sport in timp ce, in ziare, Spitalul de Boli Infectioase anunta ca abia mai are materiale dezinfectante, masti, combinezoane, etc si ca stocurile se refac de pe o zi pe alta. Va veni si vremea salilor de sport. Dar in niciun caz nu era prioritate astazi. Pentru spitale, Popa a afirmat ca va cere bani de la Guvern. Rusine, Maricel Popa! Lipsa de implicare si indolenta autoritatilor devin criminale in aceasta perioada”, a  conchis deputatul Petru Movila.

Erou pe timp de criza

In timp ce acesti infactori isi impart favoruri peste pandemia care rupe in carne vie, un tanar din Iasi a donat echipamente medicale si de protectie in valoare de 70.000 de euro Spitalului de Boli Infectioase  din Iasi. Este vorba de samariteanul Bogdan Tanase, cel care, de ani buni suplineste rolul autoritatilor locale.

Bogdan Tanasa, initiatorul proiectulu “Casa Share” prin care ajuta familiile sarace sa aiba un acoperis deasupra capului, a donat Spitalului de Boli Infectioase din Iasi un aparat de prelucrare a testelor pentru coronavirus in valoare de 55.000 de dolari, aparat ce permite o crestere a numarului de teste prelucrate de aproximativ 3 ori. La Spitalul de Boli infectioase din Iasi au mai ajuns dezinfectanti si 900 de măști speciale pentru medici și asistente.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here