Eroii sahului iesean, premiati in lipsa oficialitatilor din Palatul Roznovanu. Lista completa a campionilor

0
74

Casa de Cultura a Sindicatelor din Iasi a fost neincapatoare pentru festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi ai lumii, participanti la Campionatul Mondial de Sah Scolar 2017, eveniment de marca ce a avut loc la Iasi in perioada 21-30 aprilie.

Inca de la deschiderea galei de premiere, evenimentul a fost umbrit de un aspect care nu a ramas nesesizat in sala. Primaria Iasi, co-organizator si finantator al campionatului, nu a fost reprezentata de nimeni din executiv sau macar de vreun biet delegat. Lipsa acestora a fost salvata de diplomatia englezului Nigel Freeman care, in semn de apreciere a ospitalitatii intalnite la Iasi, a deschis festivitatea de premiere cu un discurs in limba romana, translatora fiind nevoita sa-l traduca pe trezorierul FIDE in engleza.

Lipsa de bun simt a celor din Primaria Iasi este cu atat mai flagranta cu cat Iasul este singurul oras din lume care a gazduit de doua ori acest campionat mondial. Acest lucru se pare ca nu le-a spus nimic sefilor din Palatul Roznovanu, pregatiti probabil cu chermeza de 1 mai, in loc sa faca oficiile de gazde si sa-si incurajeze cei mai buni sportivi care au facut sala sa freamate la fiecare arborare a tricolorului.

Sportivul George Stoleriu, dublu medaliat la campionatul mondial

Trecand peste acest aspect negativ al administratiei Chirica, sportivii ieseni au reusit la acest campionat sa castige un numar de 7 medalii. Mai mult, George Stoleriu, sportiv legitimat al clubul Politehnica Iasi, a reusit performanta de a fi singurul sahist din Romania care a castigat doua medalii la aceasta editia a campionatului mondial.

Asfel, sportivii legitimati la Clubul Sportiv Politehnica sunt:

 Sah clasic

Creanga Robert-Ionut-medalie de argint-Open 11

Nedelcu Teodor-Ionut-medalie de bronz-Open 11

Ognean Mihnea-medalie de bronz -Open13

Stoleriu George-medalie de bronz-Open 15-POLI

Gavrilescu David-locul V-Open 15

Costache Mihnea-locul IV-Open 17

Zubcu Vlad-George-locul V-Open 17-POLI

Lehaci Miruna-medalie de aur-Girls 13-POLI

Aciu Malina-Andreea-medalie de bronz-Girls 15

Nastase Andreea-Cristina-locul IV-Girls 17

Blitz

Stoleriu George-medalie de aur-Open 15-POLI

Paduraru Mihai-Edward-medalie de argint-Open 13

Plugaru Rares-medalie de bronz-Open 13-Philidor

Obada Ema-medalie de aur-POLI

Olinici Ecaterina-medalie de bronz-POLI

Radu SEICARU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here