Escrocheria Orange! Contracte prelungite abuziv cu 12 luni si abonamente platite pentru servicii inexistente

0
76

Compania Orange este acuzata de inselatorie ordinara in forma continuata. Speta pe care o vom prezenta in randurile urmatoare incalca orice principiu concurential si moral. Un iesean s-a prezentat in urma cu jumate de an la un shop Orange pentru a achizitiona o cartela prepay intr-un format pe care sa-l permita telefonul proaspat cumparat, cu transferul numarului alocat de vreo 20 de ani.

La respectivul shop mi s-a spus ca nu pot sa imi dea o astfel de cartela cu preluarea numarului, decat sub forma de abonament pe o perioada de 12 luni de zile, la pretul de 37 de lei pe luna. Mi s-a parut ciudat, asa cam solicitat o astfel de cartela la un alt shop, de unde am primit un raspuns identic”, ne-a spus Nicusor Pandele.

Neavand o alta solutie, ieseanul nostru a semnat un contract cu Orange, pe o perioada de 12 luni de zile, prin care operatorul de telefonie se obliga sa ofere 2 Giga de net, minute nelimitate in retea/SMS, din care 100 minute internationale, la pretul de 37 de lei.

Din momentul intrarii in vigoare a acestui contract a inceput calvarul. Au fost luni in care nu am putut efectua niciun apel international pentru ca, asa cum mi s-a spus ulterior, „nu exista parteneriate cu retelele din zona respectiva a globului”, dar nici apeluri in alte retele nationale. Internetul imi cadea cand aveam nevoie mai mare, iar serviciile erau suspendate temporar aproape in fiecare luna”, sustine ieseanul.

Prelungire abuziva a perioadei contractuale

La jumate de an de la semnarea acestui contract, Nicusor Pandele solicita rezilierea ontractului pe motiv ca serviciile sunt neconforme contractului. Se prezinta la acelasi shop unde s-a redactat contractul si i se opereaza solicitarea.

Dupa 3 zile sunt sunat de un angajat Orange, arogant si obtuz, care, fara sa se prezinte, m-a instiintat ca nu pot rezilia contractul. Mi-a spus ca acel contract trebuie sa se produca pana la termenul de 12 luni, iar solutia ar fi plata in avans a diferentei de 5 luni ramase din contract, fara a beneficia de servicii in aceasta perioada, ori oferirea unei variante mai avantajoase, pe perioada ramasa si in acelasi pret, respectiv minute nelimitate, nationale si in retea, 8 Giga internet, SMS nelimitate si 500 de minute internationale, situatie in care nu se va mai pune problema de a ramane fara internet sau minute”, a spus Pandele.

A doua zi dupa acceptul ieseanului de a-i fi introdus acest nou pachet in abonament, pe perioada celor 5 luni ramase din contract, Orange il instiinteaza asupra faptului ca…perioada contractuala a fost prelungita cu 12 luni. Ieseanul a depus o plangere la Oficiul pentru Protectia Consumatorului si intentioneaza sa depuna si o plangere penala pentru inselaciune.

Radu SEICARU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here