Evaziune fiscala la Salubris! Societatea de salubrizare a Iasului fura din buzunarele iesenilor cu nesimtire

0
76

Managementul lui Ioan Apostol la Salubris capata din ce in ce mai multe note penale. Iesenii reclama faptul ca sumele pe care le platesc catre Salubris, pentru serviciile deficitare prestate de aceasta societate, nu sunt acoperite de bonuri fiscale. In ultimele saptamani, angajatele de la caseriile Salubris au emis catre clientii care si-au achitat facturile la sediul din Sos Nationala, niste chitante de mana, ceea ce contravine Codului Fiscal, fapta incadrandu-se la evaziune fiscala.
Am mers la Salubris ca sa achit doua facturi restante, deoarece nu prea stau prin Iasi, si am avut surpriza sa primesc, in loc de bon fiscal, doar o chitanta de mana. „Nu merge softul asta, draga, si ala vine de parca-l chem sa-mi faca ceva acasa la mine”, se plangea catre o colega, o tipa cu varsta imposibil de precizat, din genul anilor 80, permanent, matahala si cu zambetul in service. Nemultumit de motivatia care imi fusese transmisa indirect, am rugat-o sa faca in asa fel incat sa imi elibereze un bon fiscal, pentru ca trebuia sa fac decontul prin firma. „Daca vreti sa asteptati, nu aveti decat!”, a fost raspunsul angajatei de la Salubris”, a declarat pentru AgoraPress, ieseanul Ovidiu Costas. Pentru a lua act la fata locului de aceasta situatie, reporterii AgoraPress s-au deplasat la sediul Salubris. Au achitat o factura si le-a fost emisa tot o chitanta de mana, vina fiind data pe acelasi soft. Am solicitat o intrevedere cu directorul Ioan Apostol, caruia i-am prezentat situatia si chitanta, rugandu-l sa ne plateasca contravaloarea serviciului pe care l-am achitat fara sa primim bon fiscal, asa cum prevede noul Cod Fiscal. „Hai, dom’le, e o problema mica cu softul. Cum sa va dau banii inapoi? O sa o reglam noi”, a transat Apostol o problema care dureaza de cateva saptamani.
O alta problema sesizata de o cititoare AgoraPress, este legata de facturarea incorecta a serviciilor.
In urma cu doua saptamani am achitat integral facturile catre Salubris, iar ieri mi-a venit, in format electronic, o factura in care figuram cu un debit de 22 de lei si aproape 2 lei penalitati, in condiţiile in care, chiar pe acea factura exista precizarea „sunteti inregistrat cu facturi restante in valoare de 0 lei. Va rugam sa achitati aceste sume odata cu factura curenta pentru evitarea penalitatilor”. Practic, cei de la Salubris mi-au bagat mana in buzunar si mi-au furat doi lei”, sustine o ieseanca care ne-a trimis si factura in cauza. In ce priveşte acest caz, care cu siguranta nu este unul singular, Ioan Apostol nu a mai binevoit sa ne ofere un punct de vedere, preferand sa ascunda mizeria din curtea sa in spatele tacerii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here