Cel mai agramat profesor universitar din Vaslui, cu statuie in curte, lanseaza la Iasi „prima revista internationalizata de cultura”

0
88

Marti, 10 martie, începând cu orele 13.00, la Casa Corpului Ditactic Iasi va avea loc lansarea primului număr al revistei Meridian Cultural Românesc. Revista este coordonată de prof. dr. Dumitru V. Marin, directorul trustului de presă Cvintet – Te –Ra, omul fiind recunoscut pentru savuroasele sale editoriale agramate de pe prima pagina a ziarului „Meridianul”.
Revista se remarcă prin accentuarea ideii de transdisciplinaritate. Astfel că în paginile revistei pot fi găsite semnături ale poeților, istoricilor, criticilor de carte, filosofilor etc., într-o structurarea bine pusă la punct. Dintre oamenii care au scris în revistă ori s-au implicat în apariția reviste amintim: Val Andreescu, Emilian Marcu, conf. univ. dr. Ioan Dănilă, prof. univ. dr. Doru Tompea, istoricul Constantin Clit, Vicu Merlan, , Ionuț Horeanu, Ciprian Șoptică, Mihai Batog Bujeniță, Mihai Haivas etc”, este prezentarea primului numar al revistei. Referitor la importanța revistei, directorul și editorul revistei Dumitru V. Marin, “motorul care a miscat lucrurile si a contribuit la aparitia unei astfel de reviste” a precizat:
Un eveniment excepțional, la care vă invit să luați parte: prima revista INTERNAȚIONALIZATĂ, de cultură, din Vaslui! 86 de condeieri, cu operă în spate, cu fantezie debordantă cu talent afirmat, vă propun să asistați la deschiderea unui nou front în bătălia pentru maica noastră LIMBA ROMÂNĂ! O revistă trimestială (deocamdată), care, tipărită și online (ca donație), va pleca în 4 continente, circa 20 de capitale europene, în multe localități din țară și, mai ales… spre sufletele dumneavoastră! Ale tuturor care comunicați în Limba Română, visați în aceeași limbă și sperați într-un viitor mai frumos. Între granițele Limbii Române, adică pretutindeni în lume! 86 de oameni într-un altfel de asalt pentru limba noastră apărată de localnici și de Diaspora, de europeni și de pe alte continente: Africa, Australia, America de Nord… Pornim un drum greu, tare greu, dar cu voință nemărginită și creativitate neobosită!”. Puteti citi aici CV -ul “domnului profesor” sau cum si-a tras profesorul Marin, statuie, in Vremea noua.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here