Eveniment Centenar: cartea “Regina Maria”, lansată la Ateneul din Iaşi

0
48

Ateneul din Iași și editura Librex vă invită vineri, 11 mai 2018, orele 18.00, la lansarea cărții „Regina Maria”, scrisă de istoricul Cristian Moșneanu.
Cartea „Regina Maria” face parte din „Colecția Centenarul Marii Uniri” – un proiect editorial special al editurii Librex în Anul Centenar.
La împlinirea unui secol de la Marea Unire din 1918, editura Librex își propune să publice lucrări în care să se analizeze semnificația istorică a evenimentului. Dorind să aducă propria contribuție la marcarea evenimentului – Centenarul Marii Uniri – editura Librex lansează proiectul editorial “Colecția Centenarul Marii Uniri”.
Proiectul editorial constă în elaborarea și publicarea a 12 monografii cu personalitățile care au contribuit la confirmarea noastră ca stat român și la înfăptuirea Marii Uniri din 1918. Fiecărui personalități îi este consacrat un volum, accentul fiind pus pe contribuția adusă la realizarea Marii Uniri, dar și pe contribuția adusă constituirii de stat unitar român. Prima carte din colecția este Mihai Viteazul, primul domnitor român care a realizat unirea ţărilor române, iar ultima lucrare îi este dedicată Regelui Ferdinand, Întregitorul.
La evenimentul de vineri, 11 mai 2018, vor participa: Stefan Dumitrache, istoric și directorul Muzeului Curtea de Argeș, istoricul Cristian Mosneanu, care este și autor al cărții, și Ionut Radut Radu, directorul editurii Librex.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 1 = 11