Evenimente organizate în cadrul Sărbătorilor de Iarnă ale Iașului

0
63

Cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă municipalitatea va organiza, împreună cu o serie de parteneri tradiționali, mai multe evenimente de tradiție. În acest sens, primarul Mihai Chirica a emis o dispoziție prin care aprobă organizarea a cinci evenimente în perioada 12 – 31 decembrie.

Astfel, în perioada 12 – 15 decembrie Asociația Meșterilor Populari din Moldova și Primăria Municipiului Iași vor organiza Târgul „Tradiții pe ulița Lăpușneanu”. În cadrul acestuia ieșenii vor putea achiziționa produse de artizanat autentic destinate tradițiilor de iarnă, participanții fiind grupați pe strada Alexandru Lăpușneanu și în Piața Unirii.

Sâmbătă, 14 decembrie, Casa de Cultură a Studenților va găzdui Festivalul Folcloric „Datini şi obiceiuri de iarnă”. Parada ansamblurilor participante va avea loc în intervalul orar 10.00 – 10.45 pe traseul esplanada Palatului Culturii – bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – Piața Unirii – Casa de Cultură a Studenților. Spectacolul folcloric de gală va avea loc între orele 11.00 și 16.00 la Casa de Cultură a Studenților. Organizatorii evenimentului sunt Centrul Județean pentru Conservarea Culturii Tradiționale Iași, Consiliul Județean Iași și Primăria Municipiului Iași.

Al treilea eveniment organizat de municipalitate este tradiționala serie de „Sărbători de Iarnă în cartiere”, spectacole ale unor formații de obiceiuri tradiționale. „Sărbătorile de Iarnă în cartiere” sunt organizate Primăria Municipiului Iași și companiile subordonate (Salubris SA, Citadin SA, Compania de Transport Public SA, Termo-Service SA și EcoPiața SA). 

Programul „Sărbătorilor de Iarnă în cartiere”:

Sâmbătă, 14 decembrie

  • Serbare în cartierul Alexandru cel Bun – Piața Voievozilor:

– orele 11.00 – 11.30: Program de colinde susținut de corul Luceafărul de la Palatul Copiilor (prof. Anca Apetroaiei)

– orele 11.30 – 12.00: Moș Crăciun și echipa de la Trupa Înșir’te Mărgărite (prof. Sorina Simionescu) vor oferi cadouri copiilor prezenți

  • Serbare în cartierul Nicolina – Esplanada Nicolina I

– orele 12.00 – 12.30: Program de colinde susținut de copii de la clasa prof. Alexandra Amarandei

– orele 12.30 – 13.00: Moș Crăciun și echipa de la Trupa Înșir’te Mărgărite (prof. Sorina Simionescu) vor oferi cadouri copiilor prezenți

Duminică, 15 decembrie

  • Serbare în cartierul Tătărași – Esplanada Oancea

– orele 12.00 – 12.30: Program de colinde susținut de copii de la clasa prof. Alexandra Amarandei

– orele 12.30 – 13.00: Moș Crăciun și echipa de la Trupa Înșir’te Mărgărite (prof. Sorina Simionescu) vor oferi cadouri copiilor prezenți

În perioada 15 – 23 decembrie, strada Alexandru Lăpușneanu și Piața Unirii vor găzdui acțiunea caritabilă „Împodobim împreună”. Participanții vor „adopta” câte un brad pe care îl vor împodobi din resurse proprii și îl vor dona unor instituții sociale. Organizatorii acțiunii sunt Asociația I Art și Primăria Municipiului Iași.

Ultimul eveniment aprobat este Revelionul în aer liber, eveniment care va avea loc în Piața Palatului Culturii, pe 31 decembrie, începând cu ora 21.00.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here