In Sala Unirii, fostul Cinema Victoria, se inaugureaza un spatiu inedit si unic – „Loja Diplomatilor”

0
76

Vineri, 13 Decembrie 2019, ora 18.45, la Sala Unirii, vom inaugura „Loja Diplomaților” în prezența Excelenței Sale domnul Radu Grădinaru, Consul Onorific al Franței la Iași, alături de Excelența Sa domnul Enrico Novella, Consul Onorific al Italiei la Iași, împreună cu Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.

,,Este pentru prima dată în România, când, în semn de aleasă prețuire pentru o frumoasă prietenie, o instituție de cultură crează un astfel de loc într-o clădire de concerte și spectacole. De altfel, Sala Unirii este cea mai mare din zona Moldovei, proaspăt inaugurată în data de 6 Decembrie 2019.

Loja Diplomaților  va avea atât un rol simbolic, întrucât va rămâne ca o mărturie despre bunele relații dintre comunitatea ieșeană și țările ce au reprezentanțe diplomatice în țara noastră, cât și unul practic, întrucât corpul diplomatic va avea la dispoziție acest spațiu special dedicat lui, din care se va putea bucura, în cele mai bune condiții, de toate evenimentele organizate în această Sală a Unirii, respectiv, de spectacole, concerte, conferințe, etc.”, a precizat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.

În cadrul ceremoniei de inaugurare va fi dezvelită o placă inaugurală și, începând de mâine, cu prilejul fiecărei vizite oficiale pe care o vom găzdui în „Loja Diplomaților” vom prezenta un istoric al relațiilor diplomatice dintre România și țările ai căror diplomați vor onora cu prezența evenimentele organizate în Sala Unirii, precum și steagurile țărilor din care provin aceștia, alături de Steagul Regal al României.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here