Examenul de bacalaureat, promovat de un sfert dintre candidati, la Iasi

0
67

Rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2020, la nivelul județului Iași, este de 29,10%.

Din totalul candidaților promovați (316), 32,11% dintre candidaţi fac parte din promoţia curentă, iar 23,48% provin din promoţiile anterioare.

La probele scrise s-au prezentat 1086 de candidaţi din cei 1374 înscrişi. 

Precizăm că media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). 

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afișate astăzi, 2 septembrie, în centrele de examen şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, tot astăzi, în intervalul orar       14:00 – 20:00. În cazul formulării și transmiterii în sistem electronic a contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie. 

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here