EXCLUSIV! Angajatele de la cresa groazei, agresate de parinti. Educatoarele au fost sechestrate in cresa

0
65

 

In aceasta dimineata, coordonatoarea Cresei nr. 10 din Iasi a fost agresata de un parinte furios. In fata valului de ura si violenta, angajata s-a baricadat in cresa. La acest moment s-au depus mai multe reclamatii pentru agresiune. Prima masura dispusa de autoritatile locale, imediat dupa incident, a fost trimiterea in zona cresei a unui echipaj de Politie Locala, la primele ore al diminetii si la orele dupa-amiezii, atunci cand parintii vin sa isi ia copiii.

A fost un incident intre sefa de cresa si un parinte. Cresa este asigurata acum. Se lucreaza doar cu usile inchise. Copiii sunt bine“, au dat asigurari reprezentantii Directiei Crese.

Potrivit sefei Directiei Crese Iasi, Irina Ghioca, agresorul coordonatoarei Cresei nr. 10 este un parinte care a avut copilul inscris in aceasta unitate in perioada 2017-2018.
Domnul respectiv a venit dimineata la cresa si a solicitat coordonatoarei informatii referitoare la perioada de inscriere. Doamna i-a spus ca unitatea intra in reabilitare si nu se mai fac inscriei la cresa. La un moment dat, domnul respectiv a facut o remarca la un tablou aflat in spatele coordonatoarei. Cand doamna a intors capul spre tablou, barbatul a prins-o de par, a dat-o de cateva ori cu capul de birou si i-a tras cateva palme. Femeia a inceput sa tipe, moment in care barbatul a strans-o de gat”, ne-a declarat directoarea Irina Ghioca.
Pe numele agresorului, Ungureanu Daniel Alexandru, a fost depusa plangere penala.

Reamintim faptul ca la sfarsitul saptamanii trecute, patru dintre angjate au fost demise dupa apaitia in presa a unor inregistrari. Conform materialelor audio, copiii sunt numiţi „nesimţiţi“ sau „porci“, uneori sunt „alintaţi“ cu apelative de genul „în gâtul mă-tii, chelea mă-tii, te omor!“, iar în alte rânduri, chiar învăţaţi, la rândul lor, să înjure. „Băi, dar tu eşti mare, de ce nu faci caca acolo şi faci pe tine, porcule! Eşti porc, nu tigru, cum spune maică-ta, porc eşti!“, spune, conform înregistrărilor, una dintre reprezentantele creşei, care continuă „porc eşti, te caci pe tine. Păi da, uite ce urât miroşi a nespălat“. Ulterior, pe înregistrare se aude cum femeia îi spune copilului: „Mă-ta, ce face mă-ta? În p***a mă-tii! Ia spune şi tu! Spune! Mă-ta! mă-ta, da!“.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here