EXCLUSIV. Iasul pierde un important festival de teatru. Dupa contractarea trupelor, Chirica anunta ca nu mai finanteaza festivalul

0
64

Anumite interese pe care administratia publica le are fata de unele ONG-uri mai vocale, dar lipsite de fundamentare in ce priveste proiectele cu care s-au prezentat in programul Festivalului International al Educatiei, au condus la o situatie fara precedent in peisajul cultural iesean al ultimilor ani. Unul dintre festivalurile de referinta in peisajul iesean si national – Euroart, a fost scos in modul cel mai brutal de pe lista evenimentelor culturale ale Iasului. Practic, dupa luni de zile in care a dat garantii organizatorilor ca Primaria va sustine in continuare, cum a facut-a si in celelalte 10 editii, acest festival de teatru, treptat-treptat, edilul a intors-o ca la Ploiesti, invocand faptul ca data programata pentru desfasurarea festivalului coincide cu perioada in care are loc Festivalul International al Educatiei, apoi ca nu vede contributia Euroart-ului la actul cultural iesean (!?) ca, in final, dupa ce toate trupele fusesera contractate, sa anunte ca, incepand din acest an, nu va mai finanta festivalul. 

Programul din acest an Festivalului Euroart avea in desfasurator mai multe premiere ale trupelor de la Teatrul Nottara, Daya, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul “Jean Bart” din Tulcea, Radu Nechifor si recitaluri folk cu Catalin Ungureanu, Emeric Imre si Nicu Alifantis.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + = 5