EXCLUSIV! Prima sotie a primarului Mihai Chirica, facuta peste noapte, sefa la Directia de Piete a Iasului. Secretele nespuse ale liderului PSD Iasi

0
91

Cavalerismul primarului Mihai Chirica transcende latura pasionala si cea a educatiei primite, si se afunda, in mod imoral, si in sfera administrativa. Asa se face ca, prima sotie a edilului, Roxana Olaeru, a ajuns, in urma cu o luna de zile, a doua persoana in cadrul EcoPiata, una dintre cele mai profitabile societati comerciale ale Primariei Iasi, care are in administrare 9 piete agroalimentare, un bazar, un talcioc, un targ de masini si unul de cherestea, precum si Hotelul Municipal.
Doamna Roxana Olaeru este la EcoPiata, respectiv la Directia Piete, din anul 2000, deci este inaintea mea acolo. Nu are nicio implicare primarul Mihai Chirica in propulsarea dumneaei pe functie. Pur si simplu a fost un concurs pe care l-a sustinut si l-a luat, dupa ce postul a ramas vacant in urma plecarii la pensie a doamnei Dorina Iftimie”, a declarat Cristi Starica, directorul EcoPiata. Nu se stie unde a fost organizat acest concurs intern de promovare pe functie, cert este ca mai mult de un concurs pentru angajarea a doi maturatori, transparenta EcoPiata nu ofera alte detalii despre vreun concurs de acest gen, exceptie facand cuvantul directorului acestei societati, al carui post a fost pus intr-un real pericol in urma cu cateva luni de zile.
Sa nu uitam ca edilul Iasului a tunat si fulgerat in urma cu cateva luni impotriva situatiei existente in pietele iesene, anuntand o curatare masiva in organigrama EcoPiata, dar intre timp lucrurile s-au calmat, fara a se lua nicio masura administrativa.
Edilul Iasului nu este la prima abatere de acest gen. In urma cu mai bine de 10 ani, pe cand era director tehnic al municipalitatii, Chirica a adus-o in Primarie pe cea de-a doua sotie, Ana Maria Fodoreanu, pe postul de inspector la Directia de Spatii Verzi din Primaria Iasi, un post cald, fara drept de semnatura sau atributii de control ori avizare, pe care putea sa-l ocupe pana si o mobila.
Potrivit vecinilor lui Mihai Chirica, printre care si un fost director din Primarie, relatiile lui Mihai Chirica cu Roxana Olaeru, cu care are edilul are un baiat care sufera de o usoara dizabilitate, avand cheiloschizis, afectiune congenitala cunoscuta popular ca “buza de iepure”, dar si cu Ana Maria Fodoreanu, cu care are doua fetite pe numele carora s-a donat vila din Aleea Tudor Neculai, au fost unele cu scantei, cele doua doamne sustinand in mai multe randuri ca au suportat corectii fizice din partea lui Mihai Chirica.mihai-chirica-si-cristina-popa-1000
Ultima “prima doamna” a trecut si ea prin Palatul Roznovanu, via PSD
Dupa doua casnicii esuate, Mihai Chirica, liderul PSD Iasi, se gandeste ca a treia oara va fi cu noroc, si se pregateste de inca o incuviintare a dragostei sale in fata ofiterului de stare civila. De asta data, aleasa este nemteanca Cristina Popa, fostă angajată la Primărie, la Directia de Proiecte Europene, condusa ani buni de „vecinul” Cosmin Coman, insurat la randul sau cu o blonda formata tot la Proiecte Europene.
Cristina Popa, care locuieste impreuna cu edilul Iasului de 2 ani de zile, are 33 de ani, a absolvit FEEA la Universitatea „Al. I. Cuza” si este originara din Târgu Neamt, acolo unde detine o fabrica de lapte – Lacta Han Prod, impreuna cu mama sa. A fost adusa in Primarie pe filiera PSD, partid care inroseste toate functiile publice din Palatul Roznovanu, a stat cativa ani la Proiecte Europene, incercand sa epateze prin masinile decapotabile pe care si le gara in curtea Primariei, dupa care a plecat la Conest, firma de casa a Primariei, acolo unde a lucrat de altfel si Mihai Chirica, inainte de a fi adus in Primarie, ca director tehnic, de catre Constantin Simirad, pe care Mihai Chirica l-a readus in Palatul Roznovanu pe post de consilier personal. Un perpetuum mobile in care sunt prinse foste sotii, angajate pe filiere de partid in functii administrative, fosti lideri politici care l-au tras pe Chirica din praful santierelor in confortul birourilor din Palatul Roznovanu, sau fost firme de casa care acum musca halci intregi din bugetul public doar pentru faptul ca actualul edil s-a format profesional pe santierele Conestului.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 86 = 96