Explozie de cetateni moldoveni la Iasi! 35.000 de cetateni din Republica Moldova s-au mutat in Iasi, din vara anului trecut

0
64

Aproape 60 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova au domiciliul, locuiesc, muncesc sau studiază în municipiul Iași. Aceasta cifra a fost facuta publica de primarul Iasului, Mihai Chirica, in cursul acestei saptamani. Potrivit datelor furnizate de Directia de Evidenta a Persoanelor, numărul cetățenilor din Republica Moldova care aveau domiciliul în Iași în luna mai a anului trecut era de circa 25.000.

Aproape 60 de mii de cetățeni din R. Moldova au domiciliul în municipiul Iași. O parte din ei chiar locuiesc în Iași, alții sunt peste hotarele României. Dar toți sunt oameni de foarte bună calitate. Sunt oameni de afaceri foarte buni, oameni care investesc în imobiliare, chiar și birouri, construiesc. Și la Primăria Iași avem colegi care vin din R. Moldova. Sunt directori foarte buni: cel puțin două companii mari din Iași au manageri din R. Moldova. Sunt oameni care muncesc: oameni pe care-i vezi pe șantiere, în brutării, la restaurant. Am câțiva prieteni care sunt cei mai buni bucătari în Iași, originari din R. Moldova, sunt căsătoriți, au familii în Iași, unde muncesc pentru un salariu mai bun. Nu ne este rușine niciodată de ei, dimpotrivă, chiar mă mândresc cu ei de fiecare dată și de multe ori îi dau drept exemplu pozitiv. Studenții și elevii din R. Moldova sunt foarte silitori. Ei sunt foarte sârguincioși, ei sunt cam pe primele locuri la examene și la proiectele practice”, a declarat Mihai Chirica, intr-un interviu pentru Radio Chisinau.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 25 = 31