Explozie urmată de incendiu la Dedeman Botoşani. A fost activat Planul Roşu. Parte dintre raniti sunt transferati la spitale din Iasi

0
89

Cel putin 12 persoane sunt ranite in urma unei explozii care s-a produs la Dedeman Botosani, iar alte 100 de persoane s-au evacuat. O parte dintre raniti au fost directionati si la spitale din Iasi, cu elicoperul SMURD, si Bucuresti cu un elicopter Black Hawk .
Autorităţile din judeţul Botoani au activat, vineri, Planul Roşu de Intervenţie după ce s-a produs o explozie urmată de incendiu la un magazin de bricolaj. 11 persoane au fpst rănite. Echipajele caută persoane eventual surprinse în interior.
IGSU anunţă, vineri, producerea unei explozii urmate de un incendiu la un magazin de bricolaj din municipiul Botoşani.
Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la faţa locului, au fost alocate 2 autospeciale de stingere, 1 autospecială transport personal victime multiple, 2 ambulanţe SMURD şi 1 unitate de terapie intensivă mobilă”, anunţă IGSU.
La faţa locului s-au deplasat 12 echipaje din cadrul Detaşamentului Botoşani, cu patru autospeciale de stingere, trei ambulanţe SMURD şi două ambulanţe aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă.
Din primele informaţii, 12 persoane au fost rănite şi primesc îngriji medicale. Alte 100 de persoane au ieşit singure din magazin”, a transmis ISU Botoşani.
Se intervine pentru căutarea altor persoane surprinse in magazin şi pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor.

In momentul exploziei, o firmă externă autorizată desfășura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului. Autoritățile investighează circumstanțele în care aceste lucrări ar putea fi asociate cu producerea exploziei.

De asemenea, subliniem faptul că magazinul Dedeman Botoșani respecta toate normele de siguranță, având toate autorizațiile și avizele necesare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Funcționarea corectă a instalațiilor de protecție la incendiu a contribuit la limitarea proporțiilor acestui incident.

Prioritatea noastră este ne să asigurăm că toți cei afectați de acest incident primesc îngrijirea și suportul necesar. Colaborăm strâns cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru a investiga și stabili cauzele exacte ale exploziei și vom reveni cu informații oficiale în momentul în care toate anchetele vor fi finalizate”, au declarat reprezentantii Dedeman Botosani.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here