Expoziția temporară „Cuza 200 – Bicentenarul nașterii Domnului Unirii”

0
69

Anul acesta se împlinesc 200 de ani de la nașterea „părintelui fondator” al României Moderne, domnitorul Alexandru Ioan Cuza, sub sceptrul căruia s-a înfăptuit Unirea de la 1859. Lozinca epocii a fost: „La vremuri noi, om nou!”, iar Cuza a fost un asemenea om nou. Dar el a fost și un om al lumii vechi, legat de vechea boierime a Moldovei și de aristocrația cosmopolită a secolului al XIX-lea.

Aniversarea nașterii Domnitorului este un bun prilej de a aduce în atenția iubitorilor de istorie arborele genealogic al familiei Cuza, care cuprinde personaje interesante, mai puțin cunoscute, precum și înrudiri cu familii însemnate, precum Callimachi, Moruzi, Catargiu sau Râșcanu. Alături de postere, vor fi expuse piese originale din colecțiile Muzeului Unirii și ale Muzeului de Istorie a Moldovei, din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, precum și din patrimoniul Muzeului de Istorie Naturală a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

            Organizată în spațiile Muzeului de Istorie a Moldovei de la  Palatul Culturii Iași, expoziția „Cuza 200 – Bicentenarul nașterii Domnului Unirii” va fi deschisă publicului în perioada 16 octombrie – 12 noiembrie 2020 și va putea fi vizitată, cu respectarea normelor de siguranță, de marți până duminică, între orele 10.00 și 17.00 (ora 16.30, ultimul bilet).

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here