Expoziţie cu acte de identitate din perioada 1859-2018 la Serviciul de Evidență a Persoanelor Iași, de 1 decembrie

0
63

Direcția Locală de Evidență a Persoanelor (DLEP) Iași în parteneriat cu Asociația pentru Dialog în Justiție organizează pe 1 Decembrie „Ziua porților deschise – Primul meu act de identitate”.

Începând cu ora 13.00, la Serviciul de Evidență a Persoanelor (Iulius Mall – etaj 2), vor avea loc activităţi de prezentare a prevederilor şi procedurilor legale privind eliberarea actului de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani, parcurgerea întregului flux: completare cerere, accesul la birou pe baza sistemului electronic de dirijare, ordonare-bon de ordine, preluare imagine, eliberare act sub forma unei Diplome de participare.

„Această zi a porților deschise se adresează în principal elevilor cu vârsta cuprinsă între 13 și 14 ani, iar scopul acestui eveniment este de transparentizare a procesului de stare civilă și evidența persoanelor, deschizând larg porțile spre informare și consiliere în rândul copiilor care au dreptul și obligația de a obține primul lor act de identitate. Evenimentul propus de noi evidențiază și faptul că vârsta de 14 ani reprezintă primul pas important spre responsabilitate, a declarat directorul executiv al DLEP Iași, Marius Bodoga.

Potrivit reprezentanților instituției, elevii care participă la această campanie de conștientizare și informare despre drepturile, libertățile, obligațiile unui bun cetățean, beneficiază de premii, diplome și alte surprize special pregătite pentru ei.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here