Fabrica de fake news-uri din Palatul Roznovanu! Chirica compara Iasul plin de ucrainieni cu Iasul golit de pandemie si face raportari false privind turismul

0
194

Realitatile acestui oras sunt trunchiate zilnic in cotloanele Palatului Roznovanu. Aflat intr-o continua ascensiune a cultului personalitatii, primarul Iasului refuza sa vada adevaratele probleme ale orasului si se imbata cu apa chioara, lansand peroratii abracadabrante despre cresteri economice spectaculoase sau despre invazii de turisti, facand raportari intre date statistice ale anului 2022, cand Iasul a fost cotropit practic de refugiati din Ucraina, si anul 2021 cand Iasul a fost inchis sub dictatura masurilor pandemice, strazile si unitatile de cazare fiind pustii.
Iaşul este o destinaţie turistică în plină ascensiune! Datele statistice din ultimii ani confirmă ceea ce vedem cu ochii liberi: Iașul are tot numeroși oaspeți din țară și din străinătate, după cum tot mai numeroase sunt și opiniile favorabile despre orașul nostru și prezența în diverse topuri și studii de specialitate! Datele furnizate de Institutul Național de Statistică arată o creștere netă a tuturor indicatorilor în anul 2022 față de 2021 și surprind evoluția numărului de sosiri în Municipiul și Județul Iași până în luna iulie a acestui an, așadar fără vârful înregistrat în luna august, perioadă tradițională de concedii când am găzduit și grandiosul Digital Throne și Campionatul Mondial de Esports. Această creștere vine ca o recunoaștere a enormului potențial turistic al Iașului, oraș care în ultimii ani a cunoscut o dezvoltare semnificativă în ceea ce privește oferta adresată celor care îl doresc inclus în planurile de vacanță. De altfel, câștigarea de către Iași a titlului de Destinaţia Anului în România la categoria City Break a reprezentat o certificare firească a atractivității turistice pe care o emană orașul nostru.
În contextul acestui trend ascendent care nu poate decât să mă bucure, voi continua colaborarea cu mediul de afaceri, cu reprezentanții mediului academic, ai instituțiilor culturale, unităților de cazare și ai celor din zona divertismentului pentru a consolida și dezvolta brandul turistic al municipiului Iași, împreună cu crearea unui mediu urban civilizat, care să ofere confort și siguranță turiștilor care ne vor fi oaspeți“, este parte dintr-un jalnic discurs edilitar care nu mai reuseste decat sa starneasca amuzamentul si compatimirea iesenilor.
Gata. m-am liniștit! Au dat buzna turiștii, ca de altfel m-as fi gândit ca e de la problemele nerezolvate de ani de zile. Dar ce sa mai zic, bine ca avem ce admira cât stam in trafic, glorioasele realizari ale primăriei: flori/gazon/bănci pe repeat….Oras turistic fara locuri de parcare, fara centre de informatie turistica si fara toalete publice…Miile de ieseni care pierd ore din viata ca sa ajunga la locurile lor de munca, sa va plateasca taxe si impozite sa faceti “investitii” in oras, va sunt recunoscatori…Oare stiti ce se intampla in orasul asta la orele “de varf” (07.20-10.00; 16:00-19:00)? Ce “prioritati” ati avut vara asta de v-ati trezit cu o saptamana inainte de inceperea scolii (adica de congestionatea la maxim a traficului) sa incepeti “lucrari” pe artere importante ale Iasului pe care, apropo, pana acum le-ati ignorat toti anii astia? (Vezi Bdv Poitiers). Cata nepasare mai avem de inghitit?…Turistii vin sa vada CEL MAI POLUAT ORAS DIN ROMANIA! vin ca la zoo sa-i vada pe cei prinsi in tarcul numit Iasi…Am fost în Dubai și nu mi-a plăcut, prea curat, prea civilizat, numai autostrăzi, trenuri și tramvaie fără conductori, șosele ca-n palmă, prea monoton. Am lăsat mașina pe avarii în față la Burj al Arab, am luat amendă în 2 minute, nu mai calc în viața mea acolo, neserioși….Doamne, ce glumă bună! Vai de noi ieșenii, abia mai putem respira cit praf și noxe, cit haos este cu atâtea șantiere de construcții, vai de cei care vor dori vreodată sa viziteze acest oraș năpădit de poluare, năpădit de buruieni și de blocuri peste blocuri ,fără nici o noimă,!…Bai omule tu nu ai rusine? Tu nu tii o audienta ,nu esti in stare de nimic pentru Iasi decat sa acumulezi dosare penale…Când văd graficele astea, îmi amintesc de “statisticile” făcute pe vremea Covid. Oare or fi la fel de adevărate?.. Vin hoarde de turiști, pe autostradă. Sa viziteze Sala polivalentă, stadionul, bazinul olimpic și ce le mai rămâne… ceva distracție la aqua park“, sunt doar cateva dintre reactiile iesenilor carora lansarea unor statistici sforaitoare despre starea de bine a Iasului se loveste de realitatea de zi cu zi pe care o traieste fiecare, una la polul opus fantasmagoriilor primarului Mihai Chirica.
Radu SEICARU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

53 + = 56