Fabrica Lactis, scoasa din nou la licitatie. Vezi care sunt bunurile scoase la vanzare

0
96

Bunurile Lactis sunt din nou scoase la licitație, într-o procedură care va avea loc pe 16 ianuarie: prețul de pornire este același ca acum câțiva ani: 38,4 milioane lei. Lactis a intrat în faliment în 2016, iar lichidatorii încearcă să vândă activele încă de acum 3-4 ani.Sediul Lactis pe bld. Metalurgiei nr. 8: pe un teren cu o suprafață de 1,6 hectare se află construcții precum clădiri administrative, magazii, spălătorie, bazine, posturi de echipamente electrice etc. Prețul de 38,4 milioane lei nu cuprinde TVA.
Potrivit apix.ro, anul trecut, Lactis avea înregistrate aproape 100 de contracte de închiriere pentru spațiile pe care le deține, iar veniturile lunare medii se apropie de pragul de 200.000 lei. Sunt spații cu o suprafață totală de cirac 4.500 mp.
În 1989, Lactis SA, un fost brand al Iașului, număra 1.000 de angajați. Devalizarea societății a început după anul 2003, când bunurile Lactis (utilaje, spații de desfacere, echipamente etc.) au fost scoase la vânzare la prețuri derizorii.Lactis a fost înființată în anul 1977 și a fost prima fabrică de profil unde a fost introdusă metoda de ambalare a laptelui în pungi de plastic.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here