O femeie s-a aruncat cu bebelusul de la etajul trei al unui bloc in flacari. Primaria ofera victimelor “conditii decente” in adapostul boschetarilor

0
85

În urma incendiului produs ieri la etajul al treilea al blocului B6 din aleea Decebal nr. 4, primarul Mihai Chirica a decis că municipalitatea va acorda sprijinul necesar atât familiei direct afectate de acest incident, cât și celorlalți locatari ale căror locuințe au fost deteriorate.
Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență și SMURD Iași, în urma incendiului o femeie în vârstă de circa 30 de ani a sărit împreună cu bebelușul de câteva luni de la etajul al treilea, au suferit leziuni și se află în îngrijirea medicilor. 15 persoane s-au autoevacuat din bloc, iar 10 au fost evacuate de către pompieri.
Dacă familia afectată direct de incendiu sau ceilalți locatari vor avea nevoie de ajutor, aceștia pot fi adăpostiți într-unul din spațiile Primăriei, fie în Centrul Tehnologic Regional Nicolina, fie în adăpostul din Baia Publică, ambele oferind condiții decente de locuire (mobilier, grupuri sanitare, utilități), cât și sprijin specializat din partea Poliției Locale și a Direcției de Asistență Socială“, a spus primarul Mihai Chirica.

Reamintim faptul ca mama şi-a aruncat bebeluşul de numai 5 luni de la etajul trei, apoi a sărit şi ea de la înălţime, din cauza unui incendiu izbucnit în apartamentul în care locuiau. Din primele informaţii, femeia a fost medic rezident de laborator la Spitalul “Sfântul Spiridon”, înainte de a intra în concediul maternal, şi se mutase de puţin timp în partamentul respectiv, împreună cu soţul şi copilul.
Copilul a murit azi-noapte la spital. Starea femeii rămâne gravă. Ea este internată la Chirurgie Plastică, cu arsuri de gradul al II-lea pe 12% din suprafața corpului, pe piept și mâna dreaptă.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here