Familia Fiterman rebrenduieste din temelii Restaurantul “Little Texas”. Primul restaurant desprins din „wild west”, aflat la granita de est a tarii, se extinde

0
65

Dan şi Raluca Fiterman, administratorii Restaurantului Little Texas, au ganduri mari cu aceasta „oază din Vestul Salbatic” situata in strada Moara de Vant, pe drumul spre Aeroportul Iasi. S.C. US Rom House LTD S.R.L. Iaşi, firma pavan a sotilor Fiterman, a obtinut recent documentatia de urbanism care le da voie sa se apuce de constructii noi si compartimentari in incinta complexului de pe Moara de Vant. Potrivit Planuui Urbanistic General, familia Fiterman poate trece la construirea unei sali multifunctionale, receptie hotel, anexe, amenajare incinta, poarta acces hotel si incinta ansamblu Little Texas, pe o suprafata de teren de 5123 mp.

Hotel-Little-Texas-Iasi
Hotelul si restaurantul “Little Texas” au fost preluate la sfarsitul anului 2013 de catre Solomon Business SRL, contra sumei de 1,32 milioane dolari. Firma care administra stabilimentul, US Rom House LTD SRL, a fost vanduta initial unei “secte”, care a pasat-o familiei Fitterman”, potrivit Antitepari.ro.
Infiintat in 1997, restaurantul “Little Texas”, administrat de catre firma US Rom House LTD SRL (J22/1392/1995; CUI 7818539), a fost de la bun inceput o prezenta exotica intr-un Iasi care incepuse sa se arate interesat si de restaurante cu oferte diferite de cele traditionale in dulcele targ.
Americanul Jeri Little se mutase cu familia in Iasi, incepand de la zero o afacere pentru care nu erau multi cei care ii dadeau sanse de reusita. Cu toate acestea, restaurantul s-a dezvoltat, firma si-a adaugat in oferta si un hotel de patru stele, iar “Little Texas” a devenit un punct important de reper pentru cei interesati de un restaurant deosebit. In 2010, pensiunea a trecut si peste problemele cauzate de un incendiu care a mistuit o parte din acoperis. In timp, Jeri Little cel incapatanat sa faca afaceri in Romania si creatia sa, “Little Texas”, au inceput sa fie perceputi ca o singura entitate.
In ciuda acestui succes, in decembrie 2012, Jeri Little a cesionat partile sociale pe care le detinea la firma US Rom House LTD SRL catre entitatea nonprofit Church Resources Ministries, inregistrata in California, SUA. De asemenea, Jeri Little a renuntat si la functia de administrator al firmei, la conducerea societatii ramanand Maria Moraru (vechi asociat la US Rom House LTD SRL), alaturi de Samuel Metcalf, reprezentant al noului asociat. In acest moment, Jeri Little nu mai figureaza ca asociat sau actionar in nicio firma inregistrata in Romania.
La data de 26 aprilie 2013, atat Church Resources Ministries, cat si Maria Moraru si-au cesionat partile sociale pe care le detineau catre SC Solomon Business SRL firma apartinand sotilor Raluca si Dan Fiterman, acesta din urma preluand si responsabilitatile de administrator. Conform documentelor oficiale, pentru preluarea US Rom House LTD SRL, familia Fiterman a platit 1.184.389,1 USD catre Church Resources Ministries si 135.610,94 USD Mariei Moraru.
US Rom House LTD SRL a fost o afacere profitabila in ultimii ani. Incepand din 2009, cifra de afaceri a firmei a oscilat intre 3 si 3,3 milioane lei, iar profitul net intre 788.329 lei (anul 2009) si 625.041 lei (anul 2012). Dincolo de aceste date financiare, insa, poate ca cea mai valoroasa achizitie facuta de catre familia Fiterman este brandul “Little Texas”.
Ca atare, in luna mai 2013, imediat dupa perfectarea tranzactiei pentru firma US Rom House LTD, noul asociat unic, SC Solomon Business SRL, a trims catre Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) cererea de inregistrare a marcii “Little Texas”, pentru Clasa 43 – Servicii de alimentatie publica; servicii de cazare temporara, toate acestea cu specific texan. Cererea este in perioada de analiza si, in absenta unor opozitii, marca “Little Texas” va intra in portofoliul familiei Fiterman in perioada imediat urmatoare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 2 = 1