Fara artisti straini de Sarbatorile Iasului! Concertele din Piata Palatului, sustinute doar de artisti locali

0
70

Programul nuantat al Sarbatorilor Iasului, ce va cuprinde de asta data si punctele de vedere si dorintele iesenilor, va fi aprobat, cel mai probabil, la inceputul saptamanii viitoare.

S-au strans peste 400 de puncte de vedere de la locuitorii municipiului Iasi, sub forma acelor fise pe care le-am centralizat, si peste o mie de puncte de vedere exprimate in mediul online, fata de viziunea privind aceasta editie a Sarbatorile Iasului. Sarbatoarea iesenilor se va face si cu ieseni, mai mult decat in anii precedenti, in sensul ca mare parte a spectacolelor pe care le vom oferi pentru public vor fi organizate cu valori locale. Lucram in momentul de fata la acest proiect care va fi supus dezbaterii si aprobarii intr-o sedinta extraordinara ce va fi, cel mai probabil, pe 21 septembrie”, a declarat MihaI Chirica, viceprimarul cu atributii de primar al Iasului.

Ca o noutate, pentru a nu se perturba sarbatorile religioase, sefii Primariei vor dispune ca pana pe data de 15 octombrie, in fata Palatului Culturii sa nu se organizeze nici un spectacol artistic.

74% din populatia ieseana a vrut sa separe foarte radical sarbatoarea religioasa de cea a spectacolului. Vor in continuare targuri, cu produsele cunoscute, vor Sarbatoarea Vinului de la la Hala Centrala, foc de artificii si mai multi ieseni pe scena, ceea ce arata ca acest nationalism local poate fi dus mai departe si pe scenele pe care noi le finantam”, a spus Mihai Chirica.

Reamintim faptul ca Mihai Chirica insusi este impresarul unei formatii locale, Cross Medio, de unde si nationalismul de care face vorbire.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here