Ultima ora! Cristian Adomniţei rămâne sub control judiciar

0
70

Magistraţii ieşeni au hotărât astăzi prelungirea măsurii de judecare a lui Cristian Adomniţei sub control judiciar pentru încă 30 de zile. Mai mult, magistraţii au dispus interdicţia exercitării funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi. .

El este judecat în dosarul de promovare a imaginii judeţului Iaşi fiind acuzat de fals intelectual şi favorizarea infractorului. În rechizitoriul întocmit de pro­curori se arată că, în august 2013, Direcţia Proiecte şi Dezvoltare Durabilă din cadrul CJ a redactat un caiet de sarcini pentru tipărirea unor materiale de promovare a judeţului Iaşi, contractul fiind adjudecat de Laser Co SRL. Procurorii spun că, pentru ca acest contract să fie atri­buit către SC Laser Co SRL, inculpata Popa Letiţia Popa a întocmit şi utilizat documente false pentru a crea aparenţa îndeplinirii criteriilor de admisibilitate şi conformitate a ofertei, depunând apoi înscrisurile la Consiliul Judeţean Iaşi.

În acest mod , inculpata Popa Letiţia Elena i-a determinat, cu intenţie, pe membrii comisiei de evaluare a ofertelor să atribuie, fără vinovăţie şi fără a avea cunoştinţă de caracterul fals al înscrisurilor depuse, contractul firmei sale, în condiţiile în care oferta ar fi trebuit să fie respinsă, din cauza neîndeplinirii cerinţelor minimale din caietul de sarcini. Astfel, s-a produs o vătămare a intereselor legale ale celuilalt ofertant şi s-a obţinut un folos necuvenit pentru societatea administrată de inculpata Popa Letiţia Elena“, se arată în rechizitoriu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here