Fenomen alarmant la Iasi! A crescut numarul talhariilor si furturilor din locuinte

0
67

Situatie paradoxala la Iasi- in timp ce iesenii sunt obligati sa stea in case si fortele de ordine au impanzit strazile pentru a le mentine  pustii, numarul talharilor si a furturilor din locuinte a crescut. Cel putin acestea sunt daele furnizate de IPJ Iasi.

Politistii ieseni au identificat un tânar banuit de comiterea infractiunilor de tâlharie si furt calificat. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale Iasi au identificat un tânar, de 23 de ani, din comuna Bârnova, banuit de comiterea infractiunilor de tâlharie si furt calificat. Din investigatiile efectuate pâna în prezent, s-a constatat faptul ca, la data de 27 aprilie a.c., prin folosirea de amenintari, acesta i-ar fi sustras 250 de lei unei tinere, de 29 de ani. De asemenea, în noaptea de 26 spre 27 aprilie a.c., acesta ar fi patruns în doua apartamente, din municipiul Iasi, de unde ar fi sustras trei televizoare si un cuptor cu microunde, cauzând un prejudiciu de aproximativ 3.000 de lei. În baza probatoriului în cauza, la data de 1 Mai a.c., tânarul a fost retinut de politisti, pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iasi. La data de 2 mai a.c., acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lânga Judecatoria Iasi si Judecatoriei Iasi, instanta dispunând arestarea sa preventiva pentru 30 de zile.

Politistii din cadrul Sectiei nr. 4 Politie Iasi au identificat un tânar, de 26 de ani, din municipiul Iasi, banuit de comiterea infractiunii de tainuire. Din investigatiile efectuate pâna în prezent, s-a constatat faptul ca, la data de 16 aprilie a.c., acesta ar fi primit de la un tânar doua telefoane mobile, pe care le-ar fi valorificat, desi ar fi cunoscut ca bunurile provin din savârsirea unei fapte prevazute de legea penala. În baza probatoriului administrat în cauza, la data de 1 Mai a.c., tânarul banuit de comiterea faptei a fost retinut de politisti, pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iasi. Ulterior, acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lânga Judecatoria Iasi, fata de tânar fiind dispusa masura preventiva a controlului judiciar pentru 60 de zile.

La data de 2 mai a.c., politistii din cadrul Sectiei nr. 8 Politie Rurala Letcani au identificat un tânar, de 26 de ani, din comuna Rediu, banuit de comiterea infractiunii de furt calificat. Din investigatiile efectuate pâna în prezent, s-a constatat faptul ca în perioada 29 noiembrie 2019 – 2 mai 2020, tânarul ar fi patruns, fara drept, într-un imobil, din comuna Rediu, apartinând unui barbat, de 52 de ani, de unde ar fi sustras mai multe bunuri (un televizor, doua usi, o butelie, bani, articole de îmbracaminte), cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.600 de lei. Prejudiciul a fost recuperat, fiind restituit persoanei vatamate.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here